Rekabet Kurulundan Bazi Birlesme Ve Devralmalara Onay

Rekabet Kurulu, bir dizi birlesme ve devralma basvurusunu karara bagladi.

Rekabet Kurumu internet sitesinde yayimlanan son kurul kararlarina göre, AdColony Holding AS’nin tek kontrolünün, Digital Turbine Inc’in tamamina sahip oldugu istiraki Digital Turbine Media Inc. tarafindan devralinmasi islemine izin verildi.

Orange SA tarafindan tek kontrol edilen Orange Concessions SASU’nun ortak kontrolünün, Caisse des Dépôts et Consignations ve Électricité de France SA tarafindan devralinmasi islemi onaylandi.

Çesitli lisanssiz elektrik üretim santrallerinin (Motus Sirketler Grubu-Demges Elektrik Üretim Anonim Sirketi-Besni Sirketler Grubu) Ak Portföy Yönetim AS - JEC Yenilenebilir Enerji Özel Girisim Sermayesi Yatirim Fonu araciligiyla Japan Energy Capital 1 LP tarafindan devralinmasi islemine izin verildi.

Lonza Group AG’nin Lonza Özel Bilesenler is kolunun ortak kontrolünün Bain Capital Investors L.L.C. ve Cinven Capital Management (VII) General Partner Limited tarafindan yönetilen fonlar tarafindan devralinmasi islemi uygun bulundu.

Halihazirda Magal Engineering Ltd. ve Cavo Otomotiv Ticaret ve Sanayi AS tarafindan ortak kontrol edilen Magal Cavo Otomotiv Sanayi Ticaret ve Servis AS’nin tek kontrolünün Cavo Otomotiv Ticaret ve Sanayi AS tarafindan devralinmasi islemi onaylandi.

Bupa Acibadem Sigorta AS ile HDI Sigorta AS arasinda akdedilen Saglik Sigortalarinda Uygulanacak Isbirligi Modeline Iliskin Çerçeve Sözlesme ve ekleri olan Kotpar Reasürans Sözlesmesi ile Kapali Koasürans Sözlesmesi’ne ve eklerine 31 Aralik 2030'a kadar bireysel muafiyet tanindi.

THY Frequent Flyer Programi Miles&Smiles Kredi Karti Isbirligi Sözlesmesi’ne 4054 sayili Kanun’un 5. maddesi kapsaminda yürürlüge girdigi tarihten baslayarak 5 yil süreyle bireysel muafiyet verildi.

Palm City Alisveris Merkezi’nin Yenisehir Alisveris Merkezi Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi tarafindan devralinmasi isleminin izne tabi olmadigi kararlastirildi.

Kaynak: AA