Pandemide Can Dostlara Ilgi Artti

Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin sokakta yasayan can dostlarin korunmasi ve yasam sartlarinin iyilestirilmesi amaciyla insa ettigi Geçici Hayvan Bakimevi’nde pandemi dönemi ile birlikte sahiplendirme ve ziyaretçi sayilarinda artis gözlendi.

Pandemide Can Dostlara Ilgi Artti
Covid-19 pandemisi nedeniyle uzun süredir evlerinde olan aileler, can dost sahiplenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakimevi’ni bugüne kadar yaklasik 13 Bin kisi ziyaret ederken, 2 Bin 283 can dostlarda yeni yuvalarina kavusturuldu.

Büyüksehir Can Dostlari Yalniz Birakmiyor

Mugla Büyüksehir Belediyesi, Koronavirüs salgini tehdidi sebebiyle alinan saglik tedbirleri kapsaminda restoran ve kafelerin kapatilmasi ve vatandaslarin sokaga çikmasinin sinirlandirilmasiyla birlikte besin kaynagi bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarini yalniz birakmiyor. Bu kapsamda Mugla Büyüksehir Belediyesi Covid-19 virüsünün yasattigi olumsuz durum nedeniyle ‘Siz evinizde kalin, can dostlarimiz bize emanet!’ sloganiyla sokak hayvanlarinin ihtiyacina yönelik su ve mama ihtiyacini temin ediyor. Büyüksehir Belediyesi, park, bahçe ve bos arazilere yüzlerce kilogram mama ve su birakiyor. Özellikle köpek ve kedi popülasyonun fazla oldugu noktalara mama ve su birakan Büyüksehir ekipleri, Covid-19 virüs tehlikesinin yasandigi bu günlerde kaplari her gün birkaç defa doldurarak sokak hayvanlarinin aç ve susuz kalmalarini engelliyor.

14 Bin 137 Hayvana Kisirlastirma ve Cerrahi Operasyon Islemi Yapildi

Geçici Hayvan Bakimevi’nde, sokak hayvanlarinin korunup saglikli bir sekilde yasamlarini sürdürebilmeleri için Büyüksehir Belediyesi uzman veteriner hekimleri tarafindan müdahale ediliyor. Bakimevinde tedaviye ihtiyaç duyulan hayvanlara asi ve cerrahi islemler yapiliyor. Bu kapsamda yardima ve bakima muhtaç hayvanlara kucak açan Geçici Hayvan Bakimevinde, kuruldugu 2018 yilindan bu yana 21 Bin 674 hayvanin tedavisi yapilirken, 14 Bin 137 hayvana kisirlastirma ve cerrahi operasyon islemi yapildi.
Kaynak: İHA