Nigde'de SHM Ve TSM'de Pfizer-Biontech Asisi Yapilmaya Baslandi

Nigde'de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda bugünden itibaren Saglikli Hayat Merkezi ile Toplum Sagli Merkezi'nde de Pfizer-BioNTech asisi yapilmaya baslandi.

Il Saglik Müdürü Dursun Koç, AA muhabirine, su anda ellerinde yeteri kadar Pfizer-BioNTech asisi oldugunu söyledi.

Asilamada, özellikle ögretmenlerle ilgili yas grubunun açildigini, diger gruplarin da hizlica açilmasini beklediklerini belirten Koç, sunlari kaydetti:

"Su an 6 birimde asilama yapiyoruz. Merkez ve ilçe hastanelerimiz ile eski adliye binasindaki Toplum Sagli Merkezi ile Saglikli Hayat Merkezi'nde asilama yapiyoruz. Vatandasimiz randevu alip geldiginde asilari yapiliyor. Herhangi bir sikintimiz yok. Saglik Bakanliginin aldigi kararla da yarin itibariyla 4 ve üzerinde hekimin oldugunu aile hekimliklerinde de asilama baslayacak. Bugüne kadar yaklasik 125 bin doz asi yaptik. Haziran ayi bizim için çok önemli çünkü kapanma süreçleri bitmeye basladi. Ilimizde ve ülkemizde pandeminin tekrar pik yapmamasi adina asi kampanyasi tarzinda çalismamiz var. Vatandaslarimiz, aile hekimlikleri, Toplum Sagligi Merkezileri ve hastaneler üzerinden randevu alarak asi yaptirabilir."

Koç, asi yaptirmanin ayni zamanda toplumsal ve devlete karsi bir sorumluluk olduguna dikkati çekerek, vatandaslarin bilgi kirliligine mahal vermeden bir an önce asi yaptirmasi gerektigini vurguladi.

Asilarin Dünya Saglik Örgütü ve Saglik Bakanliginca yeteri kadar denetlediginin altini çizen Koç, "Vatandaslarimiz rahat bir sekilde asi yaptirarak hem kendilerini ve çevresindeki insanlari hem de toplumu hastaliklardan koruma gibi güzelligi kazandirabilir. Bu anlamda herkesten destek istiyorum, asilarini yaptirmalarini bekliyoruz. Hedefimiz yaklasik 150 bin doz asi yapmak suretiyle toplumun sagligini koruma adina ciddi bir çalisma yürütüyoruz." ifadelerini kullandi.

Toplum Sagligi Merkezi'nde Pfizer-BioNTech asisi olan 74 yasinda Narin Gümüs de "Devletimiz asiyi vermis neden olmayalim. Devlet, millet için herkesi asi olmaya davet ediyorum." dedi.

Asi olan Ali Can da herkesi asi olmaya davet ederek, vatandaslarin bilgi kirliligine inanmamalarini önerdi.

Nigde'de yarindan itibaren Dr. Hüseyin Ülkü, Dr. Dogan Baran, Sehit Kenan Erdem ve Hidayet Okay Aile Sagligi Merkezlerinde Pfizer-BioNTech asisi yapilmaya baslanacak.

Kaynak: AA