Müsilajla Mücadele Seferberligi Caddebostan Sahili'nde Basladi

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, müsilaj kirliligine yönelik en büyük deniz temizligi seferberligini Kadiköy Caddebostan Sahili’nde baslatti.

Müsilajla Mücadele Seferberligi Caddebostan Sahili'nde Basladi


Marmara Denizi’ne kiyisi olan bütün kentlerde ayni anda 15 noktada baslatilan temizlik çalismalarinin starti, Istanbul Caddebostan Sahili’nde düzenlenen bir törenle verildi.

Tören’e Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Marmara Belediyeler Birligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ve ünlü sanatçilar katildi.



Marmara Denizi Eylem Plani

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Marmara Denizi’ne kiyisi olan 7 il valiligi, il ve ilçe belediye baskanliklari ve ilgili bakanliklar ile sivil toplum kuruluslarina Marmara Denizi Eylem Plani’nin uygulanmasina iliskin genelge gönderdi. Genelge kapsaminda bugün Istanbul Caddebostan Sahili’nde starti verilen büyük deniz temizligi Bursa, Kocaeli ve Istanbul Pendik’in de içinde bulundugu 15 noktada es zamanli basladi.

Daha sonra Bakan Kurum ve beraberindeki heyet Caddebostan Sahili’nden tekneyle Marmara Denizi’ne açilarak yasanan müsilaj kirliligini yerinde inceledi.
Kaynak: İHA