Mezitli Belediyesi Ekipleri, Sahilde Tas Temizlemeye Devam Ediyor

Mezitli Belediyesi ekipleri, belediyenin yetki ve sorumluluk alaninda olmamasina karsin vatandaslarin daha rahat denize girebilmeleri için sahillerde tas temizleme islemlerine devam ediyor.

Mezitli Belediyesi Ekipleri, Sahilde Tas Temizlemeye Devam Ediyor
Yaz sezonunun baslamasi ile birlikte Mezitli Belediyesi ekipleri, sahillerde tas toplama ve temizlik çalismasina hiz verdi. Belediyeden yapilan açiklamaya göre, tas toplama makinesi kumsalda biriken taslari temizleyerek, vatandaslarin sorunsuz sekilde deniz keyfi yasamasini sagliyor.

Sahillerin, Milli Emlak Müdürlügünün sorumlulugunda olduguna dikkat çeken Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, İçel’de denize girmek isteyenlerin en yakin ve en çok tercih edilen bölgesinin Mezitli olduguna vurgu yapti. Tarhan, deniz keyfini Mezitli ve İçellilere yasatmak adina gönüllü olarak her türlü önlemi almaya çalistiklarini söyledi.



Mezitli’de yaz sezonu hareketliliginin basladigini belirten Baskan Tarhan, “Mezitli, Tece, Davultepe ve Viransehir sahilleri civil civil. Sahillerimiz, Çevre ve Sehircilik Bakanligi sorumluluk ve yetki alaninda, ancak vatandaslarimiz her türlü hizmeti belediyesinden bekliyor. Bu islemlerin belediyemiz sorumluluk alaninda olmadigini anlatmakta güçlük çekiyoruz. Biz, halkimizin daha güvenle temiz sekilde denize girebilmeleri amaciyla gönüllü olarak gerekli önlemleri aldik ama bu boslugun giderilmesi gerekiyor. Deniz hareketlerinden dolayi kumsallarda yasanan tas birikmelerine karsi önlem almak amaciyla temizlik çalismasi baslattik. Özel tas toplama aracimizla kumsallarimizda taslari temizliyoruz. Denizlerimiz artik daha girilebilir halde tutmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA