Küçükçekmece'de Tek Katli Baraka Alev Alev Yandi

Küçükçekmece’de tek katli barakada çikan yangin yandaki binaya da siçradi. Evine duman dolan kadin panikleyerek balkondan tutmak için bekleyen vatandaslarin üstüne atladi.

Küçükçekmece'de Tek Katli Baraka Alev Alev Yandi
Yangin, aksam saat 21.30 siralarinda Küçükçekmece Sögütlü Çesme Mahallesi’nde bulunan tek katli bir barakada çikti. Alev alev yanan barakadan yükselen alevler yandaki 4 katli binaya da sirayet etti. 4 katli binanin pencereleri ve barakanin arkasinda bulunan binanin da bir penceresi yanmaya basladi.

Içeriye dolan duman nedeniyle panik yapan bir kadin, evinin balkonuna çikti. Asagida bekleyene vatandaslar, kadinin atlama durumuna kasi hazir bekledi. Dumanlardan korkan kadin bir anda asagida bekleyen vatandaslarin üzerine atladi. Kadinin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi. Duman nedeniyle binadan çikamayan diger vatandaslari ise itfaiye ekipleri balkonlardan ve camlardan merdiven ile tahliye etti. Can kaybinin yasanmadigi yanginda, dumandan etkilenen vatandaslara saglik ekipleri tarafindan müdahale edildi. Itfaiye ekipleri tarafindan kisa sürede söndürülen yanginin çikis sebebine iliskin çalisma baslatildi.

Yanginin yasandigi sokakta yasayan Emre Kabasakal, “Biz evde oturuyorduk. Bir anda küçük bir kivilcim geldi. 5 dakika içinde komple binayi yakti. Allah’tan yanimizda Küçükçekmece’nin dis sagligi hastanesi var hemen 112’ler geldi, sonra itfaiye ekipleri geldi. Söndürdüler, su anda bir can kaybimiz yok. Öbür tarafta mahsur kalmalar vardi. Buradakileri biz kurtardik, ilk müdahaleyi oraya yaptik. Karsi apartmandakiler dumandan etkilendi, orada mahsur kaldi” dedi.

(Furkan Tan - Medeni Topaloglu/ IHA)
Kaynak: İHA