Gaziantep Protokolünden Ramazan Bayramı Mesajı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Koçer, mesajında, bir yandan salgın tedbirleri devam ederken diğer yandan mübarek ramazan ayını geride bırakarak, bayrama erişmenin buruk sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bayramların insanları yakınlaştıran, ortak duygularda buluşturan, birlik ve beraberliği sağlayan, kırgınlık ve küskünlükleri unutturan, yardımlaşmayı artıran, hoşgörünün hakim olduğu özel günler olduğu ifade eden Koçer, "Bayramlarımız, inancımızın, kültürümüzün ve geleneklerimizin bir parçası olan, sosyal dokuyu güçlendiren değerlerimizdir. Bayrama yüreğimiz buruk, gönlümüz yaralı giriyoruz. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya ve Filistinli kardeşlerimize yönelik İsrail'in insanlık dışı saldırılarına dünya sessiz kalıyor. Mescid-i Aksa’ya girerek cemaate ses bombası ile saldıran, mübarek ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail'i şiddetle kınıyor ve uyguladıkları terörü lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma tedbirleri kapsamında bu bayramı da evde geçirmenin önemine vurgu yaparak tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Ramazan Bayramı'nı da kapsayan tam kapanma tedbirlerinin vaka sayılarındaki düşüşte önemli bir rol oynayacağını ifade eden Kileci, şunları kaydetti:

"Milletçe zorlu bir süreçten geçiyoruz. Sürecin koşullarına göre üretmeye, istihdamımızı korumaya ve zorluklara rağmen ihracatımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Yeni dönemin getirdiği mesafeli yaşam kurallarını uygulayarak salgından en az kayıpla çıkmak için çabalıyoruz. Bizler için çok büyük bir manevi anlam taşıyan Ramazan Bayramı'nı; sağlığımız için, sevdiklerimiz ve milletimizin geleceği için salgına karşı uygulanan mücadele yöntemlerine uygun bir şekilde kutlamak zorundayız."

-Gaziantep FK Başkanı Büyükekşi'den bayram mesajı

Gaziantep Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İslam alemi olarak bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükekşi, "Ne yazık ki, bugün başta Filistin olmak üzere dünyanın bir çok yerinde mazlumların gözyaşları akmaya devam ediyor. Diğer taraftan salgın hayatın her alanını olumsuz yönde etkiliyor. Salgın tedbirleri dolayısıyla, Ramazan Bayramı'nı sokağa çıkma kısıtlamalarının devam ettiği, insanların bayramlaşmak için bir araya gelemediği bir ortamda kutluyoruz. Bu sıkıntılı günlerin geçici olduğunu, ülke olarak sorunlarımızı yardımlaşma ve dayanışma ile aşacağımızı bilerek, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde hareket etmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan virüs yüzünden geçen yıl olduğu gibi bu yıl da buruk bir bayram sevinci yaşandığını aktardı.

Kılıç, "Sıkıntılı günleri atlatıp, eskisi gibi keyifli ve güzel günlere bir an önce kavuşabilmemiz ve yeniden bir arada olabilmemiz için biraz daha sabretmeliyiz. Yeniden eski bayram coşkularını yaşamak en büyük dileğimiz. Ancak tekrar bir araya gelebilmemiz ve salgın ile yapmış olduğumuz mücadelenin boşa gitmemesi için bugün tüm kurallara uymamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevinç ve heyecanın yaşandığını belirterek, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Ramazan ayının manevi ikliminin bu yıl da çok daha farklı yaşandığını ve salgın dolayısıyla bir arada olunamasa da gönül birliği içerisinde geçtiğini kaydeden Ünverdi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"11 ayın sultanı mübarek ramazan ayının ardından çok şükür ki Ramazan Bayramı'nı kalplerimizdeki sevgi ve muhabbetle karşılıyoruz. Bir ay boyunca sabırla, ibadetle ve salgın koşullarında bir araya gelemesek de dayanışma içerisinde geçirdik ve Ramazan Bayramı'na eriştik. Allah aziz milletimize ve tüm İslam alemine birlik, beraberlik versin. Bu zor günlerde birbirimize her zamankinden çok daha fazla sahip çıkmalı, bu özel günleri fırsat bilerek dargınlıkları, küskünlükleri geride bırakmalıyız."

Kaynak: AA