Gaziantep Protokolünden Bayram Mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan ramazanın nihayete erdirerek, yeni umutlarla bir bayrama daha kavuştuğumuzu belirtti.

Bayramı evlerde, yaşamın yoğun temposu içinde birbirimize zaman ayıracağımız bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerektiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı bayram coşkusundan mahrum bırakmadan onlara her ne koşulda olursa olsun bağların asla kopmayacağını, yardımların aksamayacağını, gönüller bir olduktan sonra mesafelerin bir önemi olmadığını aktarmalıyız. Göz bebeğimiz çocuklarımızı sevindirerek onlarla evde güzel vakitler geçirerek, belki kendi çocukluğumuzda ki bayramları anlatarak bu atmosferi yaşatmalıyız."

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ise gelecekte güzel bayramlar için bu bayramda geleneklerden feragat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bayramın tam kapanma tedbirleri altında geçirilecek olmasının yürekleri burktuğunu anlatan Yıldırım, "İyilik, güzellik, hayır ve sabır ayı, 11 ayın sultanı mübarek ramazanı geride bırakarak Ramazan Bayramı'na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki bayramları sevdiklerimizle birlikte geçirebilmek için sabır ayı ramazanda olduğu gibi bu süreçte de sabretmeli, sorumluluk duygusuyla hareket etmeliyiz. Çok özel bayram geleneklerimizden ne yazık ki bu bayram da feragat etmek, sofralarımıza ev halkı ile oturmak, bayramlaşmayı teknolojiyi kullanarak yapmak, gelecek sağlıklı günlerimize en büyük yatırım olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA