Futurecommerce360 Konferansi Sektör Liderlerini Bulusturdu

Alkas’in sektörel içerik ve etkinlik platformu Digital Network Alkas tarafindan hayata geçirilen FutureCommerce360 Konferansi’nin sekizincisi düzenlendi.

Futurecommerce360 Konferansi Sektör Liderlerini Bulusturdu
Alkas’in sektörel içerik ve etkinlik platformu Digital Network Alkas tarafindan hayata geçirilen FutureCommerce360 Konferansi’nin sekizincisi gerçeklestirildi.

“E-ticarette Simdi Ne Var: Yenilikçi Fikirler, Uygulamalar” basligiyla düzenlenen konferans, perakende, tüketici ürünleri ve e-ticaret sektörlerinden 600’ü askin üst düzey yönetici ve profesyoneli bir araya getirdi. Küresel ve yerel trendler, yeni teknolojiler, yeni is modelleri ve basarili uygulamalarin masaya yatirildigi etkinlikte yenilikçi fikirler paylasildi.

En güncel veriler paylasildi

“E-ticaret yazilim platformu seçilirken nelere dikkat edilmeli?”, “Normallesme sürecinin baslamasiyla e-ticaret ve magazacilikta müsteri beklentileri nasil degisecek?”, “Pazarlama iletisimi en fazla ne kadar kisisellestirilebilir?”, “Pandeminin e-ticarete ve pazarlama bakis açisina etkileri neler?”, “Pandemiden en yogun sekilde etkilenen KOBI’ler için hizmete alinan yeni yöntemler neler?”, “Markaya deger saglayacak influencer isbirlikleri nasil gerçeklestirilir?”, “Dijital dönüsüm hikayesinde medyada neler oldu ve olacak?”, “E-ticarette Türkiye’nin büyümesi Avrupa ile kiyaslandiginda ne durumda? Bugünden hazirlanmamiz ve bilmemiz gereken neler var?” sorularina yanitlarin arandigi etkinlikte yeni uygulamalar sektörün önde gelen isimleri tarafindan aktarildi. Sektöre dair en güncel verilerin paylasildigi konferansta e-ticaretin son dönemi degerlendirildi.

“E-ticarette yeni döneme hazir miyiz?”, “Perakende sektöründe ve AVM’lerde veri odakli müsteri deneyimi tasarimi”, “Lojistikte teknolojik çözümler”, “Insan odakli pazarlama 360”, “E-ticarette yazilim platformlarinin gelecegi” ve “Yeni medya, yeni insan” olmak üzere alti oturum da Digital Network Alkas’in üyelerine özel olarak gerçeklestirildi.



“E-ticaret ve magazacilik daha da bütünlesecektir”

Alkas Genel Müdürü Yonca Aközer, Alkas olarak 2019 yilindan beri perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinden 600’ü askin üst düzey karar vericinin e-ticaretin tüm paydaslariyla bir araya geldigi, küresel ve yerel trendlerin, yeni teknolojilerin, yeni is modellerinin, basarili uygulamalarin konusuldugu, gelecegin ticaretine köprü kurmayi hedefleyen FutureCommerce360 Konferansi’ni gerçeklestirdiklerini hatirlatti. Pandeminin artik hayatin bir kaçinilmazi oldugunu, bu süreçte yilin ilk yarisini bitirdigimiz bu ayda bu geçis döneminde yeni fikirler ve uygulamalari 360 derece bakis açisi ile sunmak için 8’nci kez bir araya geldiklerini aktaran Aközer, “Dijitallesme ve dönüsmeyle birlikte Alkas’in online platfomu DNA’ya tasidigimiz tüm bu etkinlikler ve üyelerimize özel ürettigimiz içeriklerle perakende sektörüne destek verirken dijital pazarlamanin güzel bir örnegini sergilemekten dolayi mutluyuz” dedi.

E-ticarette pandemiyle birlikte yeni bir döneme girildigine dikkat çeken Aközer, sunlari ifade etti:

“E-ticaretin toplam pazardaki payi her geçen gün artacak ETBIS verilerine göre 2020 yili sonunda Türkiye’de e-ticaretin toplam ticaret içindeki payi yüzde 15,7 bu ivme ile bu oranin bu yilsonunda artacagini öngörebiliyoruz. Bundan sonraki süreçte e-ticaretin ve magazaciligin daha da bütünlesecegini düsünüyorum.”
Kaynak: İHA