ERÜ'nün Ihtisas Alanlari Belirlendi

Erciyes Üniversitesinin (ERÜ) ihtisas alanlari Yüksekögretim Kurulu (YÖK) "Arastirma Odakli Ihtisaslasma Projesi" kapsaminda belirlendi.

ERÜ'den yapilan yazili açiklamaya göre, Istanbul Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen Arastirma Odakli Ihtisaslasma Programi Sektör Eslesmesi Toplantisi'na YÖK Baskani Prof. Dr. Yekta Saraç, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis ile 11 arastirma, 5 aday arastirma olmak üzere toplam 16 üniversite rektörü katildi.

Toplantida 11. Kalkinma Plani'nda yer alan arastirma üniversitelerinin yetkinliklerine göre öncelikli sektörlerle eslestirilmesi konusunda YÖK tarafindan gerçeklestirilen çalismalar neticesinde alinan kararlar ilk kez kamuoyu ile paylasilarak, bu kapsamda atilacak adimlar etraflica ele alindi.

Toplantida konusan YÖK Baskani Saraç, arastirma ve aday arastirma üniversitelerinin eslestirilen ihtisas alanlariyla ilgili arastirma merkez, bölüm, program gibi akademik birim kurmalari ve ayni öncelikli sektör ile alandaki üniversitelerin ortak çalismalar yapmalarinin tesvik edilecegini belirtti.

YÖK'ün Arastirma Odakli Ihtisaslasma Projesi kapsaminda arastirma üniversitesi olarak, Erciyes, Ankara, Bogaziçi, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, Istanbul Teknik, Istanbul, Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa, Orta Dogu Teknik ile Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, aday arastirma üniversitesi olarak da Bursa Uludag, Çukurova, Ege, Selçuk ve Yildiz Teknik Üniversiteleri olarak belirlendi.

Kimya, ilaç, tibbi cihaz, elektronik, makine-elektrikli teçhizat, otomotiv, rayli sistem araçlari sektörleriyle gida arzi güvenligi sektörü ve bu sektörler kapsaminda yer alan 39 alt alan yetkinlikleri çerçevesinde üniversitelerle eslestirildi.

Tüm sektörlerin ve alt alanlarinin bir veya birden fazla üniversite ile eslestirildigi toplantida ERÜ öncelikli sektörler gida arzi güvenligi, ilaç, makine- elektrikli teçhizat sektörü, asi, makine tasarimi ve imalati, toprak ve bitki besleme ile bahçe bitkileri alanlariyla eslestirildi.

Kaynak: AA