Edirne'de Motor Sporlari Heyecani

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun, ’Spor Turizmin Gelecegidir’ sloganiyla yürüttügü çalismalarda Edirne, tarihi ve kendine özgün cografi özellikleri ile motor sporlarinin yeni adresi olacak.

Edirne'de Motor Sporlari Heyecani
Edirne Valisi Ekrem Canalp, Musabeyli köyü korulugunda yapilan Motor Sporlari Merkezi Motocross Parkuru tanitimi ve eklentilerinin temel atma töreninde yaptigi konusmada Edirne’yi su sporlarindan sonra motor sporlari merkezi yapacaklarini söyledi.



Musabeyli köyünde yapilan bin 810 metre uzunlugunda ve 7 atlama rampasi bulunan parkurun tanitim ve spor merkezinin eklentilerinin temel atma törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Belediye Baskani Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskanlari Ogün Baysan, Mahmut Nedim Akülke ve davetliler ile sporcular katildi.



Vali Canalp: “Edirne’yi motor sporlari merkezi yapmaya karar verdik”

Edirne Valisi Ekrem Canalp yaptigi konusmada, Edirne’yi su sporlarinin ardindan motor sporlari merkezi haline getirecekleri belirterek, “Yaklasik 11 ay kadar önce Edirne’de motor sporlarina gönül vermis olan dernek üyelerimiz beni ziyarete geldi, benden bu sporu güvenli bir sekilde yapacak alan istiyoruz dediler. Biz sadece Edirne’ye hitap edecek tesis yapmak yerine Edirne’ye yakisacak uluslararasi standartlarda yarismalarin yapilacagi bir motor sporlari merkezi yapmaya karar verdik. Federasyonumuzla iletisime geçerek ortak çalisma yaptik ve suanda bulundugumuz bu alanda gerek pist gerek sosyal donati alanlari olsun projelerin her bir ani federasyonumuzla beraber gerçeklestirdik. Biz burada sonbaharda uluslararasi yarismalari yapacagiz. Hafta sonunda Meriç nehrinde su sporlari ile ilgili yarisma düzenledik ve Edirne su sporlari merkezi olacak dedik. Bugün buradan da diyoruz ki Edirne motor sporlarinin da merkezi olacak. Burada bin 810 metrelik pist var ve 7 atlama rampasi var. Bu hafta itibari ile pistin disindaki üst yapi çalismalarina basliyoruz, burada ayrica bir çadir kamp alani ve karavan kamp alani seyir alanlari yapacagiz. Edirne’yi su ve motor sporlari merkezinin ardindan hava sporlari merkezi haline getirme planlarimiz var. Edirne’de geçmisti insasina baslanmis ve yarim kalmis Demirhanli havaalani insaatimiz var, bu yarim kalan havaalanimizi para motor ve pervaneli tek ve iki motorlu uçaklarin inip kalkabilecegi hava sporlari merkezi haline getirmek için çalismalarimiza basladik. Bundan sonra Edirne Hava sporlarinin da merkezi olacak” dedi.



Eylül ayinda bitirilecek

Türkiye Motosiklet Federasyonu Teknik Asbaskani Ogün Baysan, yaptigi açiklamada, “Burasi eylül ayinda tamamen Avrupa sampiyonalarinin yapilabilecegi yüksek kabiliyetli pist olacakti. Edirne’miz için çok önemli bir motor spor tesisleri merkezi düsünülüyor. Bu arada diger bir spor merkezimiz de Afyon’daydi ama Edirne’nin de farkli bir spor merkezi olmasi, buranin geçis noktasi olmasi, Avrupa ile baglantisi olmasi ve etrafimizdaki ülkelerle, oradaki sporculara ev sahipligi yapilabilecek. Burasi çok güzel bir tesis, keyifli ve nihayetinde eylül ayinda burasi tamamen bitecek, Türk ve dünya sporuna hizmet için hazir bir hale getirilecektir” ifadelerini kullandi.

Kalayci: “Türkiye için önemli bir parkur”

Sampiyonlar Sampiyonu Motorkros Sporcusu Sakir Kalayci ise, “Türkiye böyle bir parkur kazandigi için çok mutluyuz. Mükemmel bir tesis açilmak üzere, bugün bunun açilisi yapildi. Inaniyorum ki burada çok kisa bir süre içinde uluslararasi sampiyonluklar düzenlenecek. Türkiye Motosiklet Federasyonu ile birlikte daha önce Afyonkarahisar’da Dünya arenasina kosulmustu ve devam ediyor. Neden daha sonraki yillarda Edirne’de bu yarislar olmasin. Ben de sporcularimizin bir abisi olarak burada bulundum ve son olarak herkese çok tesekkür ediyorum. Gerçekten Türkiye’ye ihtiyaci olan bir parkuru kazandirdiklari için herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan piste geçen Edirne Valisi Ekrem Canalp eline damali bayragi alarak minik motorcularin startini verdi. “Tarihin Baskentinde Sinirlari Zorluyoruz” slogani ile piste çikan sporcular kiyasiya bir yaris yaparak atlama rampalarinda görsel sölen sundu.
Kaynak: İHA