Çevre Sorunlarina Dikkat Çekildi

Tepebasi Belediyesi ve Eskisehir Il Milli Egitim Müdürlügü’nün paydasi oldugu Uluslararasi Çevre Egitim Programi Eko-Okullar’in, Çevre Haftasi toplantisinda çevre sorunlari ele alindi.

Çevre Sorunlarina Dikkat Çekildi
Tepebasi Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügünün paydasi oldugu Uluslararasi Çevre Egitim Programi Eko-Okullar Çevre Haftasi toplantisi, Eko-Okullar Il Koordinatörü Nadir Erdem’in baskanliginda gerçeklestirildi.

Online olarak Eskisehir Eko-Okullarindan koordinatör ögretmenler ile Tepebasi Belediyesi Çevre Koruma Müdürlügü çalisanlarinin katilimiyla gerçeklesen toplantida Erdem, “Pandemi sürecinde okullarimizin kapali olmasi sebebiyle çevre egitimlerimize uzaktan egitim yöntemiyle devam ediyoruz. Su, temizlik, hijyen ve saglikli yasamanin çok önemli oldugu bu günlerde ögrenci ve velilerimize uzaktan egitim yöntemleriyle ulasarak farkindaligi artiriyoruz. Su, temizlik açisindan çok önemli olmasinin yaninda tarim için çok önemli bir unsurdur. Ülkemizin bazi bölgelerinde tarimsal kurakligin yasandigi bu günlerde yer üstü ve yer alti sularinin önemi daha fazla anlasiliyor. Ülkemizdeki 180 büyük ovadan biri olan Eskisehir ovasinda tarimsal sulamada yer alti su rezervlerine asiri yüklenme sonucu ileriye dönük ciddi sulama problemlerinin yasanacagi gerçegini aklimizdan çikarmamaliyiz. Derelerimiz, yaylalarimiz, ormanlarimiz, akarsularimiz, göllerimiz ve ovalarimiz vb. dogal degerlerimize gözümüz gibi bakip korumaliyiz’’ dedi.

Toplantida Odunpazari ilçesi 1. Hava Ikmal Bakim Merkezi Ilkokulu koordinatör ögretmeni Reyhan Tuna yaptigi sunumda, “Eko-Okullar Programi geri dönüsüm, gereksiz tüketimin azaltilmasi, yeniden kullanim, kaynaklarin tasarruflu kullanilmasinin önemi konusunda farkindaligin artmasina katkida bulunmasinin yani sira kurum ve kuruluslarda uygulanan ‘Sifir Atik’ projesine de önemli katki saglamaktadir. Okullarimizda yürüttügümüz; e-Twinning, Erasmus, TÜBITAK, çevre projelerinde Eko-Okullar Programi bizlere ilham kaynagi oluyor” dedi.

Tepebasi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü çalisanlari ise belediye binasi yerleskesinin bulundugu alanin yaninda olusturulan Yeryüzü Ekoloji Okulu’nun, ögretmenlerin ögrencileri ile bir araya gelerek deneysel ve gözlemsel çevre etkinlikleri yapabilecekleri bir alan oldugunu belirtti.

Il koordinatörü Nadir Erdem toplantinin sonunda bu egitim-ögretim yili sonunda Eskisehir’de 12 okulun daha Uluslararasi Yesil Bayrak ödülünü aldigini belirtti.

Erdem, toplamda 29 okulda Yesil Bayrak dalgalandigini Eko-Okullar Programinin yürütülmesinde Il Milli Egitim Müdürlügü’nün ve Tepebasi Belediyesi’nin verdigi destegin kendileri açisindan çok degerli oldugunu, okul idarecileri ve okul koordinatörlerine çalismalarini büyük bir özveri ile devam ettirdikleri için yürekten tesekkür ettigini belirtti.

Kaynak: İHA