ALTID'den Egitime Destek Açiklamasi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof.Dr.Özgür Kasim Aydemir, Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi Baskani Burhan Sili ile bir araya geldi.

ALTID'den Egitime Destek Açiklamasi
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektör Yardimcisi Prof.Dr.Özgür Kasim Aydemir, Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi (ALTID) Baskani Burhan Sili’yi ziyaret etti. 2020 yilinda ALKÜ Egitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Egitimi Bölümü, Türkçe Egitimi Ana Bilim Dali bünyesine çalismaya baslayan Prof. Dr. Aydemir, yaptigi ziyarette “Lübnan Türk Agizlari” ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Yayinevi’nin (ALKÜY), Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (ALTSO) da katkilariyla hazirladigi “Alaiye’den Alanya’ya” kitaplarini Baskan Sili’ye teslim ederek yeni çalismalar hakkinda bilgiler verdi.

“Alanya tarihine isik tutacak”

Turizm ve tarihin birbirinden ayristirilamaz iki unsur oldugunu vurgulayan ALTID Baskani Sili, ALKÜY’den çikarilan eserlerin Alanya’nin tarihine isik tutarken sehrimizin turizm olgusuna da önemli katkilar saglayacagini söyleyerek, “Geçtigimiz yil ALKÜ’de göreve baslayan Türkoloji alaninda önemli çalismalar yapan Sayin Prof.Dr.Aydemir’in varligi sehrimiz için önemli. Alaiye’den Alanya’ya kitabinin Rusça ve Ingilizce olarak basilacagini ögrendik. Bu yayinlarin özellikle Alanya’da yerlesik yasayan ‘Yeni Alanyalilar’ olarak tabir edilen dostlarimiz için önemli birer kaynak teskil edecegini düsünüyoruz” dedi.



“ALTID olarak üniversitelerimizin yanindayiz”

Alanya’da faaliyetlerini sürdüren üniversitelere imkanlari dahilinde bugüne kadar destek olma gayretinde bulunduklarini dile getiren Sili, “Bundan sonraki süreçte de hem sehrimizin kültürel dokusuna hem de turizm sektörüne fayda saglayacak çalismalara birlikte imza atmaya devam edecegiz” dedi.

Ziyaret sonunda Prof.Dr.Aydemir, Baskan Sili’ye, desteklerinden dolayi üniversite rektörü adina tesekkür belgesi verdi.
Kaynak: İHA