AB Heyetine Malatya Mutfagi Tanitildi

Çesitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve beraberindeki heyete Malatya yemekleri tanitildi.

AB Heyetine Malatya Mutfagi Tanitildi
Çesitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve beraberindeki heyete Malatya mutfagi ile ilgili bilgiler verildi.

Dede Korkut Restoranda Malatya mutfagina özgü yemeklerin sunumunun yapildigi noktada bilgiler aktaran Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Degisik uygarliklarin ve medeniyetlerin Malatya’da zuhur etmesi, onlarin Malatya’da kalici izler, gelenek, görenek ve yasantilarla ilgili degerler birakmis olmasi yemek kültüründe de çesitlilik olmasina neden olmustur. Büyüksehir Belediyesi olarak meydana getirici sehirler kapsami içerisinde UNESCO Kültürel Miras kapsaminda Gastronomi dalinda vegan mutfagina müracaat ettik. Malatya’da her yapraktan köfte sarilir öyle bir özelligi var. Etin olmadigi yapraklarla beraber yapilan ve yaprak disinda da yapilan 80 çesit köfte yemegimiz bulunmaktadir. Alternatif turizm çesidi olarak giderek önem kazanan gastronomi turizmi için Türk turizmcileri de son dönemlerde bayagi çalismalar gerçeklestirmekteler” ifadelerini kullandi.

AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, Malatya mutfaginin gerçekten de çok özel oldugunu belirtti.

Özellikle vegan yemekleri bakimindan yaprak sarmalarin önemine deginen Landrut, “Malatya’nin tarihi geçmisi yemek kültürünü de etkilemis görünüyor. Malatya, oldukça zengin bir yemek potansiyeline sahip” diye konustu.

Malatya mutfagina özgü yemeklerin tanitiminin ardindan yemekler, misafir heyete ikram edildi.

Kaynak: İHA