AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, Malatya'da Atik Su Aritma Tesisini Ziyaret Etti Açiklamasi

'Buradaki tesis, su aritma islemini çevreye duyarli bir sekilde yenilenebilir enerji kaynaklariyla yapiyor olmasi anlaminda oldukça önemli. Tesisin sehre kazandirilmasinin ABTürkiye is birligiyle gerçeklesmesi bizim için fazlasiyla mutluluk ve gurur verici'

Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Malatya Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü Ileri Biyolojik Atik Su Aritma Tesisi ve Günes Enerji Santrali'ni ziyaret etti.

Meyer-Landrut, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas'tan tesis ve santral hakkinda bilgi aldiktan sonra tesiste islem gören su örneklerini inceledi.

Ziyaretin ardindan gazetecilere açiklamalarda bulunan Meyer-Landrut, kentte kendilerine gösterilen ilgiden dolayi tesekkür etti.

Malatya'da bulundugu sürede kenti tanima firsati buldugunu dile getiren Meyer-Landrut, "Buradaki tesis, su aritma islemini çevreye duyarli bir sekilde yenilenebilir enerji kaynaklariyla yapiyor olmasi anlaminda oldukça önemli. Tesisin sehre kazandirilmasinin AB-Türkiye is birligiyle gerçeklesmesi bizim için fazlasiyla mutluluk ve gurur verici." dedi.

"Türkiye'deki Siginmacilar için Mali Yardim Programi (FRIT)" hakkinda da konusan Meyer-Landrut, söyle devam etti:

"FRIT, AB üye devletlerinin liderleri ve Türk hükümetiyle yapilan görüsmeler sonucu devam ettirilmesine karar verilen ve Türkiye'nin ev sahipligi yaptigi mülteci nüfusa sunulan kamu hizmetleri ve temel ihtiyaçlarinin karsilanmasina destek olmasi amaciyla yürütülen bir program. Bu anlamda FRIT'nin devam edilmesine karar verilmis olmasi önemli. Burada bu tesisin hizmet ettigi maksadi yerinde gördükten ve bunun önemini tespit ettikten sonra gerekli degerlendirmelerin yapilmasi ve planlanan yatirimlarin ne kadar hayati öneme sahip oldugunun ilgili makamlara iletilmesi noktasinda gerekli destegi saglayacagiz."

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ise ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, tesis hakkinda Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'a bilgi verdi.

Günesten üretilen enerjinin tesiste kullandigini ifade eden Gürkan, çevreye duyarli bir tesise sahip olduklarini vurguladi.

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Baskan Gürkan daha sonra Malatya Büyüksehir Belediyesi kuru kayisi lisansli deposunda da incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA