Zirvede Büyük Maraton Basliyor

Türkiye’nin uzun soluklu maratonu ‘Uludag Ultra Trail’ Bursa’yi zirveye tasiyacak.

Zirvede Büyük Maraton Basliyor
Maratonun tanitim toplantisi Uludag’da Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in istirâki ile yapildi. Büyüksehir Belediyesi’nin destek ve katkilariyla Uludag’in zirvesinde bu yil üçüncüsü düzenlenen ’Uludag Premium Ultra Trail‘ 3 Temmuz Cumartesi günü baslayacak. Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi koordinasyonunda gerçeklestirilecek “Uludag Premium Ultra Trail ‘ 1 genel klasman ve 5 farkli yas kategorisinde yapilacak. Uzun soluklu maratona simdiye dek bin 100 sporcu kayit yaptirdi. Kosu gününe kadar sporcu sayisinin bin 500’ü bulmasi bekleniyor. Uludag ve çevresinin muhtesem dogasi ve yerel dokusu ile teknik yapisini birlestiren ‘Uludag Premium Ultra Trail’ tüm kosucular için unutamayacaklari bir tecrübe olacak. Sporcu sayisi ve halkin katilimiyla Türkiye’nin en önemli ultra maratonu olmaya aday uzun soluklu yaris, doga sporlari turizmine önemli katki saglayacak.

66, 30, 16 ve 6 kilometrelik etaplari ile yerli ve yabanci binlerce sporcuyu Uludag’in zirvesinde bulusturacak olan kosunun en uzun etabi 100 kilometre. Maraton kosuculari, Zeyniler, Cumalikizik, Kürekli Selalesi, Saitabat Selalesi, Buzul Göletler, Uludag Zirve, Softabogan Selalesi, Bakacak, Kurbaga kaya ve Sarialan ‘i geçerek Uludag’in essiz güzelligine tanik olacak. Cumartesi sabah kosulacak 30 kilometre ve 16 yarislarinin starti, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas tarafindan verilecek.

Maratonda dereceye girenlerin madalyalarina kavusacagi 4 Temmuz Pazar günü ise Softabogan Selalesi’ne ücretsiz halk yürüyüsü gerçeklestirilecek. Faaliyete katilanlar rehber esliginde 6 bin meydan baslangiç noktasi olmak üzere ormanin içinden 5 kilometrelik bir yürüyüsle Softabogan selâlesini kesfedecek.

Uluslararasi birçok organizasyon

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, pandemi sebebiyle bir buçuk yildir birçok organizasyonun yapilamadiginin altini çizerek, “Asilamanin hiz kazanmasi, maske mesafe ve temizlik kurallariyla sosyal hayatimizda normallesmenin ilk adimini attik. Yine kurallara azami ölçüde dikkat ederek sporda özlenen günlere geri dönüyoruz. Spor saglikli bir hayatin vazgeçilmezidir. Bu hareketle; Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak, sporu tabana yaymak, gençlerin ve çocuklarin sporla bulusmasini saglamak adina amatör spor kulüplerimizi destekliyoruz. Okullarimiza spor salonlari ve tüm branslara özel tesisler kazandiriyor, var olanlari günümüz sartlarinda modernize ediyoruz. Bütün bu spor yatirimlarimizin yani sira spor turizminde marka etkinlikleri de destekliyor, uluslararasi birçok spor organizasyonunu Bursa’miza kazandiriyoruz” dedi.

Bin 205 sporcu kayit yaptirdi

Uludag’da bu yil üçüncü defa yapilacak olan ‘Uludag Premium Ultra Trail’i Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçeklestirilecegini vurgulayan Aktas, “Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi koordinasyonunda “Uludag Premium Ultra Trail’ 1 genel klasman ve 5 farkli yas kategorisinde yapilacak. 2 Temmuz günü baslayacak uzun soluklu maratona pandemiye ragmen yerli yabanci bin 205 sporcu kayit yaptirdi. Maraton, sporcu sayisi ve halkin katilimiyla Türkiye’nin en önemli ultra maratonu olmaya aday” diye konustu.

“Bursa’nin dünyaya tanitilmasina katki sagliyor”

“Uzun soluklu yaris, yerli-yabanci 66, 30, 16 ve 6 kilometre etaplari ile Bursa’mizin dünyaya tanitimina büyük katki sagliyor. Maraton kosuculari, Zeyniler, Cumalikizik, Kürekli Selalesi, Saitabat Selalesi, Buzul Göletler, Uludag zirve, Softabogan Selalesi, Bakacak, Kurbagakaya ve Sarialan gibi Bursa’nin önemli ve degerli lokasyonlarindan geçecekler” diyerek sözlerini sürdüren Aktas, “Uludag Premium Ultra Trail’ halka açik gerçeklestiriliyor. Kosmaya merakli 7den 70’e herkes organizasyona kayit yaptirdi. 3 gün boyunca çesitli yan etkinliklerle sahne olacak yarisa kayit yaptiran tüm sporcular, Uludag’in zirvesine teleferik ile ücretsiz tasinacak. International Trail Running Association (ITRA -Uluslararasi Patika Kosulari Birligi) tarafindan onaylanan parkurlari tamamlayan kosucular, her bir parkur için belirlenmis uluslararasi puanlara da sahip olacaklar. Uludag Ultra Maraton’un baslangiç noktasi Kurbaga Kaya’daki meydan olarak belirlendi. Yarislarin starti, 3 Temmuz Cumartesi sabahi 66 kilometre parkuruyla verilecek” ifadelerini kullandi.

Uzun soluklu maraton ile birlikte Uludag’a önemli bir yaz festivali de kazandiracaklarini belirten Aktas, yarislarin start alacagi 2 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00’de Bursa Devlet Senfoni Orkestrasi 6 bin Meydan’da tüm sporculara müzik dinletisi sunacaklarini söyledi.

Aktas sözlerini söyle sürdürdü;

“Maratonda dereceye girenlerin madalyalarina kavusacagi 4 Temmuz pazar günü ise Softabogan Selalesi’ne ücretsiz halk yürüyüsü gerçeklestirilecek. Etkinlige katilanlar rehber esliginde 6 bin Meydan baslangiç noktasi olmak üzere ormanin içinden 5 kilometrelik bir yürüyüsle Softabogan Selalesini kesfedecek. Tüm hemserilerimizi bu heyecana ortak olmaya davet ediyor, Uludag Premium Ultra Trail’e katilan sporcularimiza simdiden basarilar diliyorum”.

Kaynak: İHA