Van'da 'Güvenlik Günü' Etkinligi

Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde Güvenlik Haftasi nedeniyle bir program düzenlendi.

Van'da 'Güvenlik Günü' Etkinligi
Van Egitim ve Arastirma Hastanesinin konferans salonunda düzenlenen etkinlige Bashekim Yardimcisi Opr. Dr Kadir Bartin, Kalite Destek Hizmetler Müdürü Ümit Kizilay, Saglik Hizmetleri Müdürü Nejla Yesilova, Idari Mali Hizmetler Müdür Yardimcisi Irfan Basdinç, Güvenlik Birim Müdürü Saim Murathan, Güvenlik Amiri Selami Bile, diger birimlerden sorumlu sef ve amirler katildi.

Özel Güvenlik Haftasi’nin anlam ve önemine dikkat çeken Kalite Destek Hizmetler Müdürü Ümit Kizilay, "Toplumsal yasamin her alaninda kamu düzenini saglamakla yükümlü güvenlik personellerinin yaptigi her is kutsaldir. Tüm zorluklara ragmen görevini layikiyla yerine getiren arkadaslarimizin Güvenlik Haftasi’ni kutluyorum" dedi.

Zorlu ve stresli yasamin oldugu bugünlerde üstün gayret ve çabalarla her daim görevleri basinda olan meslektaslarinin basarilariyla gurur duydugunu söyleyen Güvenlik Amiri Selami Bile de, "17 yil önce merhum Muhsin Yazicioglu tarafindan Gazi meclise sunulan Özel Güvenlik Yasasi vefatindan sonra 26- 30 Haziran 2004 yilinda TBMM’de onaylanip yasalastiktan sonra Resmi Gazetede yayimlanmistir. Bizler için milat yili olan 26- 30 Haziran her sene Güvenlik Haftasi olarak kutlanmaktadir.

Su an ülke genelinde 1 milyon 7 bin 552 kisi özel güvenlik sertifika sahibidir. 1 milyon 500 bin kisi özel güvenlik kimlik karti sahibidir. Ilimizde aktif çalisan meslektaslarimizin sayisi 2 bin 750 kisidir. Içisleri Bakanligimizin destekleriyle hazirlanan ‘KAAN’ projesiyle arkadaslarimizin büyük basarilarina sahit oluyoruz. Her geçen gün hem sayisal olarak hem de basarilarimizla topluma ayna olmaya devam ediyoruz. Görev alanlarindaki basarilarimiz bizim yüz akimizdir" ifadelerini kullandi.

Daha sonra çiçek takdimi ve pasta kesiminden sonra program son buldu.
Kaynak: İHA