Subasi'nin Yüzde 55 Tamam

Samsun’da "Yeralti Mekanik Otoparki ve Subasi Meydan Düzenlemesi Projesi"nin yüzde 55’i tamamlandi.

Subasi'nin Yüzde 55 Tamam
Tarihi Sa’di Mescidi ile Hamidiye Çesmesi’ni yeniden Subasi Meydani’nda yasatacak olan Samsun Büyüksehir Belediyesi, Yeralti Mekanik Otoparki ve Subasi Meydan Düzenlemesi Projesi sayesinde hem otopark sorunu çözülecek hem de tarihi eserler gelecege aktarilacak. Toplam 1472 metrekare alan üzerine insa edilen ve çalismalari tüm hizla süren projede 305 adet fore kazigin tamami yapildi. 19 ve 17 metre boyundaki 143 adet ankrajin tamami bitirildi.

Fiziki gerçeklesme yüzde 55

Kalip çalismalari baslayan projenin insaat çalismalarini inceleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Meydanlar sehrin kimligini yansitiyor. Her sehir meydaniyla aniliyor. Biz de Subasi projemiz ile hem tarihimizi gün yüzüne yeniden çikariyoruz hem de buradaki otopark sorununu çözüyoruz. Saathane Meydani gibi Subasi Meydani da tarihi ve kültürel açidan büyük önem tasiyor. Çünkü meydanin alt ve üst yapisi geçmisin hatiralariyla dolu. Su anda yapilan proje ile yikilan, yok edilen, kentin hafizasindan silinen tarihi ve sanatsal eserlerimizi yeniden sehrimize kazandiriyoruz. Çalismalar kapsaminda fiziki gerçeklesme yüzde 55. Insaat hizla ilerliyor. Insallah sehrimizin bu bölgedeki park sorununu büyük oranda çözecegiz" dedi.

Tamamlandiginda meydanin bambaska bir hüviyete kavusacagini belirten Baskan Demir, “Subasi Meydani Samsun’un kalbi. Mimari olarak çevreyle uyumlu bir görüntü sunmayi hedefliyoruz. Otopark yapisi tam otomatik mekanik sistem olup 2 katli insa edilecek. Mekanik sistemle çalisan 150’ye yakin araç park edilecek. Tam otomatik otopark, sürücülerin araçlarini el degmeden park etmelerine olanak saglayan bir sistem. Bu proje ile Samsun’a sehircilik anlaminda da estetik bir katki yapmis olduk. Mimari olarak çevreyle uyumlu bir görüntü sunmayi hedefliyoruz. Subasi Meydani proje tamamlandiginda bambaska bir hüviyete kavusacak. Esnafimizin magdur olmamasi adina insaat çalismalarini kisa sürede tamamlamak için büyük çaba harciyoruz" dedi.

Baskan Demir, Subasi incelemesi sonrasinda esnaflari da ziyaret ederek ’hayirli isler’ dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA