Samsun'dan Kisa Kisa

Kavak Kaymakami Ömer Saygili, ilçede kurban pazarinin yarin açilacagini bildirdi.

Saygili, yaptigi açiklamada vatandaslarin kurbanlik hayvan ihtiyaçlarini rahatça karsilayabilmeleri için Kale Ardi mevkisindeki kurban pazarinin yarin, Doruk Mahallesi'ndeki bölgesel canli hayvan pazarinin ise 4 Temmuz Pazar günü açilacagini söyledi.

Kurban Bayrami'nin birinci gününe kadar açik olacak her iki kurban pazarinin da denetim altinda bulundurulacagini belirten Saygili, sunlari kaydetti:

"Kurbanlik hayvan satisi yapilacak her iki hayvan pazarimizi da vatandaslarimizin magdur olmamalari için denetim altinda bulunduracagiz. Bu kapsamda, Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü Hayvan Saglik Subesindeki veteriner hekimlerimiz, belediye zabita ekiplerimiz, sorumluluk sahasina göre emniyet, polis ve jandarma ekiplerimiz denetim yapacaklardir. Pazar girislerinde gereken evraklari bulunmayan hayvanlarin pazar girisine izin verilmeyecek."

-Havza'da telafi egitimi alan ögrencilere spor senligi

Havza'da telafi egitimleri kapsaminda okula devam eden ögrencilere yönelik spor senlikleri düzenleniyor.

Havza Belediyesi, Havza Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü, Milli Egitim Ilçe Müdürlügü ve Havza 25 Mayis Anadolu Lisesi Müdürlügü isbirligi ile okul bahçesinde düzenlenen sportif etkinlikler yapildi.

Etkinliklerde parkur, badminton, bocce, ok atma, dart yarismalari ve voleybol müsabakalarinin yani sira geleneksel oyunlar oynandi.

Çocuklari yaz okullarina davet eden Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, sunlari kaydetti:

"Gençlerimiz çok enerjik. Pandemi nedeni ile geçmis oldugumuz dönemde bu enerjilerini pek fazla harcayamadilar. Pandeminin etkisinin azalmasi ile birlikte gençlere yönelik etkinliklerimiz de basladi. Gençlerimizin bu enerjisini dogru yönlendirmek ve onlarin tatil sürecinde spor yapabilmeleri için Havza Belediyesi olarak Havza Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü ve Milli Egitim Ilçe Müdürlügü is birligi ile yaz spor okullarini açmaktayiz. Sizleri yaz spor okullarina davet ediyorum."

Havza Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Cafer Uzun ise yaz spor etkinlikleri kapsaminda güres, voleybol, basketbol, futbol, jimnastik, tenis, hentbol, masa tenisi, atletizm, karate, boks, okçuluk, step, aerobik, bocce, oryantiring ve badminton dallarinda kurslar açilacagini belirtti.

Kaynak: AA