Ordu'da 'Sosyal Market' Açilacak

Ordu Büyüksehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine yardim elini uzatmak amaciyla “Sosyal Market” projesini hayata geçiriyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafindan uygulamaya koyulan projede sona yaklasildi.

Ordu'da 'Sosyal Market' Açilacak
Altinordu ilçesinde kurulan sosyal marketle birlikte yenilikçi hizmet modeliyle yardima muhtaç ailelerin ihtiyaçlarini giderme noktasinda büyük kolaylik saglanacak. Modern sartlarda dezavantajli vatandaslara hizmet verecek olan markette, temizlikten gidaya, kiyafetten ev tekstiline kadar birçok ürün bulunacak ve vatandaslar ihtiyaçlarini buradan kolaylikla saglanabilecek.

Sosyal Marketten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerine alisveris karti verilecek. Kart sahipleri Sosyal Market’ten istediklerini alabilecekler. Bu sayede sosyal belediyecilik anlayisiyla Ordu’da yardima muhtaç kimse kalmayacak.

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalismalarin son durumu hakkinda bilgi almak ve yerinde degerlendirmek için Sosyal Market’te incelemelerde bulundu.

19 ilçeye hizmet verecek

“Belediyecilikte çok önemli bir konuda çigir açici bir çalismayi baslatiyoruz” diyen Baskan Güler, “O da sosyal belediyecilikte sosyal market. Bu sosyal marketten, gidadan kiyafete, zücaciyeden temizlik ürününe kadar her sey olacak. Markette de para degil iyilik geçecek. Bir iyilik Ordu’su kuruyoruz. 19 ilçeye buradan online olarak siparis veren, ihtiyaci olan kardeslerimize tedarikte bulunan bir sosyal market açtik. Arkadaslarimiz bunun programini da yazdilar. Tamamen yardimlasma ve destege dayanan bir çalisma” dedi.



Kent 52 kartlariyla alisveris imkani

Kentte iyilik akimi baslatacaklarini ifade eden Baskan Güler, “Yakin zamanda hizmete açilacak olan markette, ihtiyaç sahibi olarak belirlenen vatandaslara burada kullanabilmeleri için “Kart 52” adli alisveris karti verilecek. Dezavantajli vatandaslarin muhtaçlik durumuna ve hane halkindaki kisi sayisina göre kartlarina Sosyal Market’te geçerli olacak sekilde alisveris puanlari yüklenecek” diye konustu.



Belediye kapiya kadar hizmet götürecek

Vatandaslarin hem sosyal markete giderek hem de online olarak siparis verebileceklerini belirten Baskan Güler, “Vatandaslar isterlerse sosyal markete giderek isterlerse mobil uygulama üzerinden Kart 52 bilgilerini girerek online alisveris yapabilecekler. Online alisveris yapan vatandaslarin ürünleri, Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan ayni gün içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirilacak” seklinde konustu.



Temizlikten gidaya, kiyafetten ev tekstiline

Altinordu ilçesinde 820 metrekare alan üzerinde kurulan Sosyal Market 2 katli olarak vatandaslara hizmet verecek. Marketin 1. katinda temizlik, gida vb. ürünler yer alacakken 2. katinda ise kiyafet, ev tekstili vb. ürünler bulunacak.
Kaynak: İHA