Kültür Sanatin Rotasi Güvercinada

Aydin’in Kusadasi ilçesinde pandemi nedeniyle ara verilen kültür ve sanat etkinlikleri caz ve soul müzigin sevilen sesi Dilek Sert Erdogan’in verdigi konserle yeniden basladi. Güvercinada Kalesi’nin essiz manzarasi esliginde düzenlenen dinleti, Kusadalilara uzun süredir hasret kaldiklari muhtesem bir müzik ziyafeti yasatti.

Kültür Sanatin Rotasi Güvercinada


Türkiye’nin dünyaya açilan kapisi Kusadasi, korona virüs dolayisiyla yaklasik 11 aydir gerçeklestirilemeyen konser ve müzik dinletilerine yeniden ev sahipligi yapmaya basladi.

Kademeli normallesme sürecine geçilmesinin ardindan Türkiye’nin turizm baskentindeki ilk konserde, 2013 yilinda yayimlanan Moments adli albümüyle büyük basari elde eden caz sanatçisi Dilek Sert Erdogan ve Arkadaslari sahne aldi. Güvercinada Kalesi’nin essiz günbatimi manzarasi esliginde düzenlenen dinletide, müzik elestirmenlerinin ’siyahi ses olarak tanimladigi Erdogan, caz ve soul müzigin birbirinden güzel eserlerini Kusadalilar için seslendirdi.

Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) is birliginde pandemi kurallarina uygun olarak düzenlenen konsere, Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Oguzhan Turan ile Yusuf Atak, KUSAV Baskani Levent Köylü, belediye meclis üyeleri, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in esi Duygu Günel ile seçkin bir davetli grubu katildi.

Güvercinada Dinletileri adi altinda düzenlenen caz ve klasik müzik konserleri, 24 Ekim tarihine kadar devam edecek. Konserlere katilmak isteyenler ücretsiz davetiyelerini Kusadasi Belediyesi Ibramaki Sanat Galerisi’nden temin edebilecek.

“Uzun süredir hasret kalmistik”

Konser bitiminde konusan Dilek Sert Erdogan, “Öncelikle bu gece beni sizlerle bulusturan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ve KUSAV Baskani Levent Köylü’ye çok tesekkür ediyorum. Ülkemizin cennet kösesi Kusadasi’nda olmak çok güzel bir duygu. Pandemi nedeniyle uzun süredir birbirimizden ayri kalmistik. Yeniden sizlerle bulustugum için çok mutluyum” dedi.



“Kusadasi’nin genlerinde müzik var”

KUSAV Baskani Levent Köylü ise “Hepimiz böyle bir geceyi çok özlemisiz. Bu büyülü ortamda böyle büyülü bir sesi ve degerli konuklarimizi agirladigimiz için çok mutluyuz. Sevgili Belediye Baskanimiz Ömer Günel bana ‘Kusadasi’na en çok müzik yakisiyor’ demisti. Hakikaten Kusadasi’nin genlerinde müzik var. Bunu bir kez daha hep beraber görmüs olduk. Ben vakfim ve Kusadasi Belediye Baskanimiz Ömer Günel adina hepinize çok güzel bir yaz geçirmenizi diliyorum. Güvercinada Dinletileri’nde hep beraber çok keyifli günler yasayacagimizi düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA