'Köye Ilk Adim' Projesi Tamamlandi

Köy Okullari Degisim Agi tarafindan yürütülen ve Trakya Üniversitesi’nin de paydasi oldugu “Köye Ilk Adim” projesi tamamlandi.

'Köye Ilk Adim' Projesi Tamamlandi
Köy ögretmenlerini ve ögretmen adaylarini kisisel ve mesleki anlamda desteklemek, ögrencilerin mezun olduklarinda köy okullarinda çalismak için daha istekli ve hazir olmalarini saglamak amaciyla hayata geçirilen “Köye Ilk Adim” projesinin 13 haftalik egitim süreci sona erdi. Köy Okullari Degisim Agi öncülügünde baslatilan ve Trakya Üniversitesi ile birlikte Türkiye’den 9 üniversitenin katilimiyla gerçeklestirilen “Köye Ilk Adim” projesinde ögretmen adaylari, her hafta çevrim içi düzenlenen atölye çalismalari ve yerinde egitimler ile kirsalda egitime dair önemli konularda birbirinden farkli tecrübeler ve yeni bilgiler edinme imkâni buldu. Akademisyenler, köy ögretmenleri ve üniversite ögrencilerinin is birligi ile hayata geçirilen projede, Trakya Üniversitesi Egitim Fakültesi’nden 16 ögretmen adayi yer aldi. Dr. Ögr. Üyesi Ebru Selçioglu Demirsöz danismanliginda projeye katilan sinif ögretmeni adaylari, farkli üniversitelerde ögrenim gören aday ögretmenlerle birlikte köye, köyde ögretmenlige ve özellikle birlestirilmis siniflara dair uygulamalar hakkinda bilgi sahibi oldu.

Sinif ögretmenlerinin, ögretmenliklerinin ilk yillarinda köyde çalisma kosullarina daha kolay adapte olmalarini ve bu sayede sinif ögretmenlerinin köy okulundaki görevlerinin ilk yilinda daha nitelikli egitim vermelerini hedefleyen programda, üniversite ögrencilerinin köy okullarinda karsilasabilecekleri durumlarla ilgili tartisabilecekleri ve farkli köy okulu ögretmenlerinin deneyimlerini dinleyebilecekleri içeriklere yer verildi.

Kaynak: İHA