Köy Çocuklarinin Survivor Heyecani

Sanliurfa kirsalinda 6 okulun ögrencileri survivor benzeri parkur yarislarinda ter döktü. Ilk defa toplu halde bir etkinlige katilan ögrencilerin yüzü güldü.

Köy Çocuklarinin Survivor Heyecani
Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze egitimden sonra baslayan telafi egitimleri çocuklarin yüzünü güldürüyor. Çocuklarin üzerindeki pandemi baskisi, 18 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenen sosyal etkinliklerle atlatilmaya çalisiliyor.

Sanliurfa’nin Eyyübiye ilçesi kirsalinda bulunan 6 tasima merkezli okulda ögrencilere yönelik çesitli etkinlikler düzenleniyor. Aralarinda futbol, voleybol, dart, masa tenisi ve ses yarismasinin oldugu etkinliklerin en dikkat çekeni ise Survivor’u andiran parkur yarislari oldu. Yaklasik 150 ögrenci, parkurlarda yarisarak ter döktü, arkadaslari ise slogan atip alkislarla destek verdi. Baslama düdügüyle birlikte ilk önce dubalar ile çubuklarin etrafindan dolanan ögrenciler, daha sonra futbol toplarini araç lastiklerinin içine koydu. Çubuklarin üzerinden atlayip altindan geçen ögrenciler araba lastiklerini geçtikten sonra yapbozlari yerlestirdi. Ögrenciler son olarak halkalari dubalara geçirerek parkuru bitirdi.

Ambartepe Ilk ve Ortaokulu Müdürü Selami Bülbül, Eyyübiye’de 6 okul bir araya gelip çesitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Altinbasak Ilk ve Ortaokulu Müdürü Müserref Kaya pandemi sürecinin çok sikintili geçtigini ve ögrencilerin bu etkinliklerle mutlu olduklarini belirterek ögrencilerin tasima merkezli okullardan geldigini söyledi.

Ikizce Ilk ve Ortaokulu Müdürü Vehbi Uzundag da pandemi döneminde ögrenci ve ögretmenlerin içlerine kapandiklarini ve bu tür etkinliklerle kaynasmayi saglamaya çalistiklarini belirtti.

Maskan Ilk ve Ortaokul Müdürü Hilal Bulut ise pandemi sonrasi yapilan bu etkinliklerin herkese iyi geldigini belirtti.

Parkurlarda yarisan ögrenciler de bu etkinliklerle çok güzel zaman geçirdiklerini belirtti.

Etkinlikte Altinbasak, Güzelkuyu, Ambartepe, Ikizce, Maskan, Ugurlu kirsal mahallesindeki tasima merkezli okullarda okuyan ögrenciler yaristi.
Kaynak: İHA