Kazakistan, 4 Bin Tek-Tip Geçis Belgesini Teslim Ediyor

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, “4 bin adet tek-tip geçis belgesi Nur-Sultan Büyükelçiligimize teslim edilecek. Bu karardan memnuniyet duyuyoruz, fakat ilave transit geçis belgesine de ihtiyaç olacaktir” dedi.

Kazakistan, 4 Bin Tek-Tip Geçis Belgesini Teslim Ediyor


Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’u makaminda kabul etti. Toplantida iki ülke arasi karayolu tasimaciliginda yasanan sorunlar ele alinirken; 4 bin adet tek-tip geçis belgesinin Nur-Sultan Büyükelçilgimize teslim edilecegi bildirildi.

Toplanti sonunda Kara Ulastirmasi Karma Komisyon Toplantisinin en kisa sürede yapilmasi konusunda da mutabik kalindi.

“ILAVE TRANSIT GEÇIS BELGESINE IHTIYAÇ DUYULACAKTIR”

Geçis belgesi müjdesi veren Bakan Karaismailoglu, “4 bin adet tek-tip geçis belgesi Nur-Sultan Türk Büyükelçiligine teslim edilecek. Bu karardan memnuniyet duyuyoruz fakat ilave transit geçis belgesine de ihtiyaç duyuyoruz ” dedi.

Bakan Karaismailoglu ayrica Türkiye’de Agustos ayi içerisinde gerçeklesecek olan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Bakanlar Koordinasyon Toplantisina Kazak Mevkidasi Sanayi ve Altyapi Gelistirme Bakani Beibut Atamkulov’u da davet etti. Karaismailoglu, yüz yüze yapilacak olan ikili görüsmelerde karayolu tasimaciligi basta olmak üzere, iki kardes ülkenin sorunlarinin karsilikli olarak daha iyi ele alinacagi sözlerine ekledi.

“IKI KARDES ÜLKE OLARAK SORUNLARI DIYALOG ILE ÇÖZECEGIZ”

Kazakistan Sanayi ve Altyapi Gelistirme Bakani Beibut Atamkulov’un selamlarini ileterek konusmasina baslayan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Bakan Atamkulov’un Bakan Karaismailoglu’nu Kazakistan’a davet ettigini belirterek; 4 bin adet tek-tip geçis belgesinin Türk Büyükelçiligine teslim edilecegini kaydetti.

Büyükelçisi Saparbekuly ayrica iki kardes ülke olarak sorunlarin karsilikli diyalog ile çözülecegini ifade etti.

(Ömer Faruk Karatas/ IHA)
Kaynak: İHA