Istanbul'da 'Tokatli Ali' Lakapli Torbaci Yakalandi

Sariyer Asayis Büro Amirligi ekipleri, Istanbul’da ‘Tokatli Ali’ diye bilinen torbaciya yönelik operasyon düzenledi. Araç içerisinde yapiklari aramada vites topuzunun altina zulalanmis çok sayida uyusturucu madde ele geçirilirken, ‘Tokatli Ali’ ile çalistigi tespit edilen bir sahis da kiskivrak yakalandi. Operasyon ani ise polis kamerasina yansidi.

Istanbul'da 'Tokatli Ali' Lakapli Torbaci Yakalandi
Sariyer Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli Asayis Büro Amirligi ekipleri, uyusturucu madde temin eden sahislara yönelik operasyon gerçeklestirdi. Ekipler, gelen bir ihbar üzerine ‘Tokatli Ali’ lakabiyla bilinen uyusturucu saticisina yönelik çalisma baslatti. Ekiplerin yaptiklari teknik takip neticesinde sahisin ikametini ve kullandigi araci tespit etti. Polis ekipleri, operasyon için 28 Haziran Pazartesi günü dügmeye basti. Ekipler yaptiklari fiziki takip neticesinde "Tokatli Ali" diye bilinen sahsin aracini durdurarak, narkotik köpegi "Ceviz" ile sahsin aracini aradi.

Vites topuzuna saklanmis uyusturucu ele geçirildi

Ekipler aracin içerisinde yaptiklari aramada vites topuzunun altina zulalanmis 19 parça tas kokain diye tabir edilen uyusturucu madde ele geçirirken, yaptiklari ev aramalarinda 48 adet tas kokain, 1 adet 6.35 mm çapinda ruhsatsiz tabanca ,bu tabancaya ait sarjör ve 6 adet fisek ele geçirildi.

145.22 gram uyusturucu ele geçirildi

Öte yandan polis ekipleri, Ali B. ile ortak çalistigi tespit edilen Mustafa A.’yi da tespit ederek, yapmis oldugu teknik ve fiziki takip ile Sile yolunda yaptiklari çevirmede Mustafa A.’nin aracini aradi. Yapilan aramalarda 112.81 gram toplam 14 parça tas kokain, 8 parça toz kokain olmak üzere toplam 22 parça narkotik malzemesi ele geçirilirken, uyusturucu madde satisindan elde edildigi düsünülen 3 bin 350 TL ve 100 dolar bulundu. Sahislardan toplam 145.22 gram uyusturucu madde ele geçirildi.

Süpheliler tutuklandi

Sariyer Asayis Büro Amirligine getirilen Ali B.’nin 4, Mustafa A.’nin da 4 adet suç kaydi oldugu tespit edildi. Süpheliler emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapilan aramalar kamerada

Ekiplerin Narkotik Köpegi Ceviz ile aracin vites topuzunda bulduklari çorap içerisindeki uyusturucu maddeler ve yaptiklari ev aramalari kameralara saniye saniye kaydedildi.
Kaynak: İHA