Ilk Ifadesinde Itiraf Ettigi Cinayeti Durusmada Reddetti

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde bir binada yapilan temizlik çalismasi sirasinda battaniyeye sarili halde bulunan cesetle ilgili gözaltina alinan ve ilk ifadesinde 18 yil önce abisini öldürdügünü kabul eden kardes, yargilandigi davada panik atak geçirdigini söyleyerek ilk ifadesinin dogru olmadigini söyledi.

Ilk Ifadesinde Itiraf Ettigi Cinayeti Durusmada Reddetti


Kocaeli’nin Izmit ilçesindeki çöp döküm alaninda geri dönüsüm malzemelerini ayristiran çalisanlar, battaniyeye sari halde çürümüs bir insan cesedi buldu. Cesetle ilgili inceleme baslatan polis ekipleri, cesedin oldugu çuvalin Serdar Mahallesi’nde bir bina önünden alindigini, çuvalin ise binada yapilan temizlik sirasinda çikarildigini belirledi. Dairede yasayanlari sorgulayan ekipler, cesedin 2002 yilinda kayip ilani verilen Ercüment Çetin’e (49) ait oldugunu belirleyerek, cinayet süphelisi olarak Çetin’in iki kardesi R. Çetin (39) ve E. Çetin’i gözaltina alindi. Gözaltina alinan iki kardesten R. Çetin, 2002 yilinda Sakarya’daki evlerinde abisi ile aralarinda tartisma çiktigini, daha önce de sik sik tartistiklari abisini biçaklayarak öldürdügünü, E. Çetin’in ise cinayet hakkinda bilgisi olmadigini, abisinin kayip oldugunu düsündügünü söyledi.

Ifadeleri alinan Çetin kardesler çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Ilk ifadesinde itiraf etmisti simdi ise kabul etmedi”

Olayla ilgili görülen dava bugün Kocaeli 6. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye baslandi. Durusma salonunda taraf avukatlari ve tutuklu saniklar hazir bulundu. Önceki asamalardaki ifadelerinin dogru olmadigini söyleyen R. Çetin, “Suçlamalari kabul etmiyorum. Bipolar hastasi oldugum için panik atak geçirdim ve yapmadigim seyleri anlattim. Daha önce psikiyatri bölümünde tedavi gördüm. Ercüment abim evi terk ediyor ve aylarca eve gelmiyordu. Abim kayboldugunda ben 20 yasindaydim, kendisi ise 31 yasindaydi. Ercüment abim sizofren hastasiydi. Zaman zaman bize ve anneme saldirirdi. Uyusturucu kullanip kullanmadigini bilmiyorum ancak çok içki içerdi. Izmit’te babamdan kalan bakim ve tadilat yapamadigimiz için oturmadik ve kiraya vermedik. Ben o zamanlar 20 yasinda ciliz bir gençtim. 31 yasindaki abimi öldürme gibi bir ihtimal bulunmamaktadir” dedi.



“Ercüment abim biz uyudugumuzda evden ayrilmisti”

Önceki ifadelerinin dogru oldugunu söyleyen tutuklu sanik E. Çetin, “Ben asla abime zarar vermedim, biz tartismazdik bile. Ben zaten 1996 yilinda Çanakkale Üniversitesi2ni kazandim ve 18 yasinda evden ayrildim. Ercüment abim basina buyruk bir insandi. 2002’nin yazinda Ercüment abim biz uyudugumuzda evden ayrilmisti. Biz de kayip müracaati yaptik. 2002’nin Agustos ayinda Ercüment abim beni aradi ve Almanya’ya çalismak için gidecegini söyledi, bir daha da haber alamadik” diye konustu.



“Hastanede ilaçlarin etkisindeyken bana cinayeti itiraf etti”

Tanik olarak dinlenen R. Çetin’in esi Mukaddes D., “Recep’in rahatsizligini evlenmeden önce bilmiyordum, 6 aylik hamileyken ögrenmistim. Esim tutuklanmadan 1 veya 1.5 yil önce panik atak geçirdi. Kendisini hastaneye götürdük. Hastanede ilaçlarin etkisindeyken bana cinayeti itiraf etti. Bu durumu doktora söyledigimde ilacin etkisi ile söylemis olabilecegini söyledigi için üstünde çok durmadim. Bu konu hakkinda da bir daha konusmadik” seklinde konustu.



“Akil sagligi raporu istendi”

Mahkeme heyeti, sanik R. Çetin’in akil sagliginin yerinde olup olmadigiyla ilgili rapor hazirlanmasina ve saniklarin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA