Florida'da Çöken Binadan Dram Çikti

ABD’nin Florida eyaletinde kismen çöken 12 katli binada hala kayip olan 149 kisiden biri olan Harry Rosenberg’in esinin kanser, anne ve babasinin ise korona virüs nedeniyle hayatini kaybettigi ortaya çikti.

Florida'da Çöken Binadan Dram Çikti
ABD’nin Florida eyaletine bagli Miami Beach’in kuzeyindeki sahil kasabasi Surfside’da geçtigimiz hafta kismen çöken 12 katli binada hala kayip olan 149 kisi için arama-kurtarma ekiplerinin çalismalari devam ederken, kayip kisilerle ilgili detaylar ortaya çikmaya basladi.

Adi kayiplar arasinda yer alan Harry Rosenberg’in hikayesi ise yürek burktu. Rosenberg’in esi Anna Rosenberg’i geçtigimiz yil kanserden kaybettigi, anne ve babasinin ise Ocak ayinda korona virüs nedeniyle yasamini yitirdigi ögrenildi. Rosenberg’in yasadigi aci kayiplari geride birakmak ve yeni bir hayata baslamak için Surfside’a tasindigi belirtilirken, 2 çocuk sahibi 27 yasindaki kizi Malky Weisz ve esi Benny Weisz’in de binanin çöktügü sirada Rosenberg’i ziyaret etmek için binada oldugu aktarildi.

Geçtigimiz yil kaybettigi esinin anisina, zihinsel hastaliklari olan gençler için Israil’de bir hastaneye bagli bir merkez kuran Rosenberg’in Florida’ya biraz nefes almak için geldigi ifade edildi. Rosenberg’in 30 yillik arkadasi olan Maurice Wachsmann, ailesini kaybetmenin Rosenberg için çok zor oldugunu belirterek, “Hayatini beklemeye aldi. Onun için son derece zordu. Anne ve babasi için de her seyi yapti” dedi.

Enkaz çevresinde arama-kurtarma çalismalari sürerken, kayip yakinlarinin endiseli bekleyisi de devam ediyor.

Can kaybi 12’ye yükseldi

Miami-Dade Belediye Baskani Daniella Levine Cava, ekiplerin enkazdan 12. kisinin cansiz bedenini çikardigini ve 149 kisinin halen kayip durumda oldugunu açiklamisti. Surfiside Belediye Baskani Charles Burkett ise, "Burada kimse umudunu yitirmiyor. Kimse durmuyor" diyerek arama-kurtarma çalismalarinin araliksiz bir sekilde sürdürüldügünü belirtmisti. Burkett ayrica, olaydan etkilenenlere yardim etmek için 1.9 milyon dolardan fazla para toplandigini, bir kisminin dagitildigini söylemisti.
Kaynak: İHA