Farkli Dönemler Oyuncak Evi'nde Kesfedilecek

Zonguldak’in Eregli Ilçe Belediyesi Oyuncak Evi kapilarini ziyaretçilerine açiyor. 2 Temmuz Cuma Günü saat 14.00’te Oyuncak Evi’nin resmi açilisi yapilacak.

Farkli Dönemler Oyuncak Evi'nde Kesfedilecek
Hazirliklari tamamlanan ve pandemi nedeniyle açilisi bir süre ertelenen Kdz. Eregli Belediyesi Oyuncak Evi, 2 Temmuz’da saat 14.00’te açiliyor.

Inönü Parki’nda açilacak olan Oyuncak Evi, yalnizca Eregli’nin degil bütün çevre illerin de çekim merkezi olacak bir dizi etkinlik gerçeklestirecek. Oyuncak Evi’nde Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi koleksiyonundan 400 eserlik bir sergi yer aliyor. Ayrica, Eregli’de geçmiste oynanan oyuncaklardan da örnekler bulunuyor. Ziyaretçiler, sanal gerçeklik gözlügüyle farkli dünyalara yolculuk edebilecekler.

Oyuncaklarin diliyle toplumsal, tarihsel degisimi gençlere, çocuklara anlatabilmek, büyüklerle çocuklar arasinda köprü olusturmak, farkli kültürleri çocuklara göstermek Oyuncak Evi’nin amaçlari arasinda yer aliyor.

Ayrica atölye çalismalariyla çocuklarin kisisel becerilerini gelistirebilmelerine katki sunulacak. Atölye çalismalari konusunda Bülent Ecevit Üniversitesi Eregli Egitim Fakültesi’yle, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’yle ve Ereglili sanatçilarla, ögretmenlerle isbirligi yapilacak.
Kaynak: İHA