Erdek Belediye Baskanligina Burhan Karisik Seçildi

Balikesir'in Erdek ilçesinde, yargilandigi davada hapis cezasina çarptirilmasinin ardindan belediye baskanligi mazbatasi iptal edilen Hüseyin Sari'nin yerine, meclis üyesi Burhan Karisik seçildi.

Erdek Belediye Meclisi, yeni belediye baskanini seçmek için Ilçe Spor Salonu'nda toplandi. Adaylardan CHP'li Burhan Karisik 9 oy, AK Parti'li Mehmet Ali Yagci 6 oy aldi.

Karisik, seçimin ardindan yaptigi açiklamada, kendisini destekleyenlere tesekkür ederek "Insallah hep birlikte tüm meclis üyelerimle güzel isler yapacagiz. Bu gerginliklerin artik son bulmasini istiyorum. Bana bu görevi layik görenlere tesekkür ederim. Erdek'e en iyi hizmeti vermeye çalisacagim." dedi.

Bu arada, seçimi takip etmek isteyen CHP Genel Baskan Yardimcilari Seyit Torun ve Ahmet Akin, Balikesir Milletvekili Ensar Aytekin ile partinin il ve ilçe yöneticileri ve bazi belediye baskanlarinin bulundugu grubun salona alinmadigi iddia edildi.

Ahmet Akin, gazetecilere yaptigi açiklamada, "Içeri girmemiz engellendi. Amaç burada bir gerginlik yaratmakti, baska bir sey yok ama burasi Kuvayimilliyenin bassehri. Burada hem halka açik toplanti yapacaksiniz hem de milletin vekilini içeri sokmayacaksiniz." diye konustu.

- Yargilama süreci

Hüseyin Sari, ilçede mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde benzinlik bulunan gayrimenkul için "akaryakit istasyonu yapilmasi ve intifa hakki ihalesi" ile "akaryakit istasyonu kiralama ihalesine fesat karistirma" suçu kapsaminda Bandirma Agir Ceza Mahkemesince 1 yil 15 gün hapis cezasina mahkum edilmisti. Bu karar, Yargitay 5. Ceza Dairesinin 20 Mayis 2020 tarihli karariyla onanmisti.

Içisleri Bakanliginca görevinden uzaklastirilan Sari'nin yerine belediye baskanligini, bir yildir meclis üyesi Hasan Yapakçi vekaleten yürütüyordu.

Kaynak: AA