Edirne'den Kisa Kisa

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvari'ndan mezun ögrenciler Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi ve Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi'na kabul edildi.

Üniversiteden yapilan açiklamada, TÜ ögrencilerinin bilimsel ve sanatsal basarilara imza atmaya devam ettigi belirtildi.

TÜ Devlet Konservatuvari Mezunu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Bölümü Yüksek Lisans ögrencileri Asal Altay ve Ilker Cankara'nin, Kültür ve Turizm Bakanligi'nca düzenlenen sinavlarda basarili oldugu aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Danismanliklarini Rektör Yardimcisi ve Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer ve Müdür Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Sela Can Dökmeci'nin yaptigi ögrencilerden Asal Altay, Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi ve Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi’nda, Ilker Cankara ise Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi’nda üniversiteyi temsil edecekler."

- "Köye Ilk Adim Projesi" tamamlandi

Köy Okullari Degisim Agi (KODA) tarafindan yürütülen ve Trakya Üniversitesi’nin de paydasi oldugu projenin egitim süreci tamamlandi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, köy ögretmenlerini ve ögretmen adaylarini kisisel ve mesleki anlamda desteklemek, ögrencilerin mezun olduklarinda köy okullarinda çalismak için daha istekli ve hazir olmalarini saglamak amaciyla hayata geçirilen projenin 13 haftalik egitim süreci sona erdi.

KODA öncülügünde baslatilan ve Trakya Üniversitesi isbirliginde Türkiye’den 9 üniversitenin katilimiyla gerçeklestirilen projede ögretmen adaylari, her hafta çevrim içi düzenlenen atölye çalismalari ve yerinde egitimler ile kirsalda egitime dair önemli konularda birbirinden farkli tecrübeler ve yeni bilgiler edinme imkani buldu.

Kaynak: AA