Dalaman'daki Kagit Fabrikasi Mühürlendi

Mugla’nin Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren Mopak Kagit Fabrikasi mühürlenerek, faaliyeti durduruldu.

Dalaman'daki Kagit Fabrikasi Mühürlendi
Geçtigimiz Cuma günü baslayan ve söndürülemeyen yangin nedeniyle Ortaca ve Dalaman ilçelerinde olusan duman nedeniyle hayati olumsuz etkilenmesine sebep oldugu iddia edilen fabrikaya Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan 12 milyon ceza yazilmis ve kapatilma karari verilmisti. Dalaman Mopak Kagit Fabrikasi’na Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin karari ile çikan yangin ve incelemeler sonucu ÇED raporunun süresiz iptali ve ruhsat iptali ile para cezasi uygulanmis ve fabrika hakkinda suç duyurusunda bulunulmustu.

Dün gün boyu fabrikanin mühürlenme islemi için ugrasildi. Dün aksam saatlerinde Mugla Büyüksehir Zabitasi ekipleri, mühürleme yapilacak alana Dalaman Belediyesi zabita ekipleri ve Dalaman Ilçe Emniyet Müdürü Ali Özher ile emniyet güçleri nezaretinde geldi. Dis kapida uzun süre içeriye alinmayan yetkililer mühürleme islemi sirasinda fabrika ile ilgili resmi muhatap bulamadi. Yetkililerin karsisina çikan sahislar, telefonla görüstükleri kisilerin talimati ile fabrikanin mühürlenmesine engel olmaya çalisti. Ayrica fabrika yetkilileri görüntü almak isteyen basin mensuplari hakkinda da sikayetçi olacaklarini belirtti.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Zabitasi yetkilileri fabrikada mühürleme islemi yaparak Dalaman Mopak Kagit Fabrikasi’nin faaliyetlerini durdurdu.
Kaynak: İHA