Bisikletiyle 2 Bin 500 Kilometrelik Yol Kat Edecek

Kazakistan’in bagimsizliginin 30’uncu yildönümü dolayisiyla ülkeler arasi bisiklet turuna çikan Damir Kushuyev, 2 bin 500 kilometrelik yol kat edecek.

Bisikletiyle 2 Bin 500 Kilometrelik Yol Kat Edecek
Türkiye genelinde birçok ili gezerek bisiklet turu gerçeklestirecek Kushuyev’in son duragi Osmanli Devletinin kuruldugu topraklar olan Bilecik oldu. Bilecik’te tarihi saat kulesi önünde Bilecik Belediye Baskani Semih Sahin ile bir araya gelen Damir Kushuyev, kentte hayran kaldigini söyledi.

’Büyük Sahsiyetlerin Ata Yurdu’ isimli bisiklet turu kapsaminda 2 bin 500 kilometrelik yol kat edecek olan Kushuyev, düzenledigi geziyle Türk ve Kazak kardesligini göstermek istedigini belirtti.

Bilecik’te mola veren Kushuyev, ata topraklari olan Bilecik’te bulundugu için büyük bir sevinç yasadigini ifade ederek, ‘’Türkiye, ülkemizin bagimsizligini ilk taniyan kardes bir ülkedir. 30 yildir çok siki isbirligimiz devam etmektedir. Türk kardesler, büyük sairimiz Abay’a bir park ve bir anit diktiler. Bu bizim ülkemize ve halkimiza olan derin saygiyi temsil etmektedir. Gezimizin bir diger amaci da Türk halkinda sükran duygularimizi belirtmek ve saygimizi sunmaktir” dedi.

Konugu ile birlikte tarihi saat kulesi önünde hatira fotografi çektiren Baskan Sahin, Kushuyev’i Bilecik’te agirladiklari için duydugu memnuniyeti belirterek, yolculugunda basarilar diledi.

Bilecik Belediyesi Bisiklet Antrenörü Hakan Yavuz, Kazakistanli bisikletliye rehberlik ederek, Bilecik’in tarihi ve kültürel degerleri hakkinda bilgiler verdi.
Kaynak: İHA