Baskan Sandal, Muhtarlarla Bulustu

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, muhtarlarla bir araya geldi. Mahallelerde yapilan ve yapilmasi planlanan çalismalarin konusuldugu toplantida muhtarlarin talep ve önerilerini dinleyen Baskan Sandal, "Pandemi, deprem, sel gibi felaketler nedeniyle erteledigimiz projelerimizi hayata geçirecegiz. Her mahallemizde ihtiyaç duyulan isleri tamamlayacagiz. 24 mahallemizde kalici eserler birakacagiz. El birligiyle daha iyi isler yapacagiz" dedi.

Baskan Sandal, Muhtarlarla Bulustu
Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, Havuz Kafe’de bürokratlariyla birlikte muhtarlarin taleplerini, önerilerini dinleyip, mahallelerde yapilmasi gereken çalismalarla ilgili fikir alisverisinde bulundu. Serdar Sandal, "Mahallelerimizi gezerek, yapilanlari ve yapilmasi gerekenleri yine yerinde tespit edip, çözüme kavusturacagiz. Daha yasanabilir, daha güzel bir Bayrakli için var gücümüzle çalisiyoruz" diye belirtti.

Baskan Sandal, "3 ayda bir bürokratlarimiz ve muhtarlarimizla birlikte mahallelerimizi dolasacagiz. Elestirileri, talepleri yerinde tespit edecegiz ve hizli çözümler üretecegiz. Bazen aksayan bir is kisa süreli olabiliyor. Farkli sebeplerden 10-15 dakikalik gecikmeler oluyorsa, bunu elestiri olarak almamak lazim; ancak süreklilik arz ediyorsa, rutine ve soruna dönüsmüsse bunun da önüne geçeriz. Biz, bütün birimlerimizle vatandaslarimiza ’nasil daha nitelikli hizmet götürürüz’ onun derdindeyiz; ancak belediyelerin imkanlari ve gelirleri sinirsiz degil. Biz bir kamu kurumuyuz ve ilgili mevzuat ile yönetmelikler çerçevesinde hareket etmek zorundayiz. Pandemi, deprem, sel, firtina gibi felaketlere ragmen bir yandan islerimizi yaparken, bir yandan da her ay tasarruf ederek hiç kredi çekmeden borçlarimizi ödüyoruz. Bu süreçte planladigimiz isler biraz gecikmis olabilir; ancak dünyanin içinde bulundugu durumu da görmezden gelemeyiz. Eger deprem, sel, pandemi gibi bir afet daha yasamazsak bundan sonra önümüzde hiçbir engel yok. Tüm mahallelerimizde kalici bir eser birakacagiz. 24 mahallemizde yaptigimiz isler olacak. Her mahallemizde ihtiyaç duyulan isleri el birligiyle tamamlayacagiz" diye konustu.



"Yapilmasi gereken ne varsa, üzerimize düseni her zaman fazlasiyla yapariz"

Cengizhan, Refik Sevket Ince, Muhittin Erener gibi mahallelerde park ve kültür merkezi yapacak alanlarin olmadigini belirterek, her ihtiyaca yanit vermenin zorluklarini anlatan Baskan Sandal, "Alpaslan Mahallesi’nde bunu çözüyoruz. Muhtarlik binamizi tamamladik, yanindaki parki yeniliyoruz ve önünde IZSU’ya ait olan alanla ilgili de girisimde bulunduk. Orayi da kres yapmayi planliyoruz. 24 mahallemiz var ve Bayrakli bugüne kadar tarihinde görmedigi kadar asfalt çalismasi gördü. Izmir Büyüksehir Beledimizle birlikte ilçemizin sokaklarina yaklasik 160 bin ton asfalt döküldü. Ilçemizin en önemli sorunu kentsel dönüsüm ve bu konuda da 60 hektarlik alan ile ilgili çalismalarimiz sürüyor. Bir an önce çalismalarimizi tamamlayip, büyüksehire göndermeyi ve tüm islemlerden sonra da ilk kazmayi en kisa sürede vurmayi hedefliyoruz. Öte yandan mahallelerimize ihtiyaca göre parklar, kültür merkezleri, kresler, dügün salonlari, taziye evleri, kafeteryalar kazandirmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Izmir Büyüksehir Belediyemizle koordineli çalismalar yürütüyoruz. Büyüksehir ile et ve kemik gibiyiz. Bizde küçük sehir, büyüksehir kavrami yok. Yapilmasi gereken ne varsa, üzerimize düseni her zaman fazlasiyla yapariz. Insallah el birligiyle daha iyi isler yapariz" diye kaydetti.

Açilis konusmasinda söz alan Bayrakli Muhtarlar Dernegi Baskani, Yamanlar Mahallesi Muhtari Kemal Aydin, "Demokrasinin ilk merdiveni muhtarlardir. Her zaman hem muhtarlarin hem de halkin yaninda oldugu için baskanimiza tesekkür ederiz. Her mahallemizde yapilan ve yapilmasi gereken isler mutlaka vardir. Amacimiz dost ortaminda sorunlarin çözümü için adim atmaktir. Bunu basarabilecegimize inaniyorum. Mahallelerimize katkilari ve toplanti için de baskanimiza ayrica tesekkür ediyorum" dedi.



Muhtarlar talep ve önerilerini dinledi

Daha sonra tek tek söz alan muhtarlar, genel olarak yol ve kaldirim düzenlemesi, park ve aydinlatma, kültür merkezi, pazar yeri, sosyal alan gibi konularda görüs, talep ve önerilerini Baskan Sandal ve bürokratlarla paylasti. Muhtarlar, özellikle pandemi ve deprem sürecinde vatandaslarin her ihtiyaçlarinin imkanlar dahilinde hizla karsilanmasindan dolayi Baskan Sandal ve ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA