Baskan Nursaçan, Çelik Kapi Üreticileri Ile Bir Araya Geldi

Kayseri OSB Baskani Tahir Nursaçan, Türkiye’nin açik ara lideri olan çelik kapi sektörünün üreticileri ile bir araya geldi.

Baskan Nursaçan, Çelik Kapi Üreticileri Ile Bir Araya Geldi
13-17 Eylül tarihlerinde Kayseri OSB Uluslararasi Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapilacak olan Çelik Kapi ve Pencere Fuari ile ilgili degerlendirme yapilmasi ve çelik kapi üreticilerini bir araya getiren Çelik Kapi Sanayicileri ve Is Adamlari Dernegi’nin tanitimi amaciyla Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlügü’nde bir toplanti yapildi. Toplantida konusan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, sektörün 40-50 metrekarelik atölyelerden bugün dünyanin her yerine satis yapan büyük fabrikalara ulastigini belirtti ve bu gelismenin birlik beraberlik içinde devam edecegini kaydetti.

Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlügü’nde yapilan ve çelik kapi üreticilerini bir araya getiren toplantiya, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan’in yani sira Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Ticaret Odasi Baskan Yardimcisi Hasan Köksal, Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nebi Dogan, kisa adi KAPSIAD olan Çelik Kapi Sanayici ve Is Adamlari Dernegi Baskani Köksal Kaya, OSB yönetimi, OSB Müdürlügü yöneticileri ve sanayiciler katildi.

Toplantida bir konusma yapan Fethi Gürsoytrak, 13-17 Eylül tarihlerinde Kayseri OSB Uluslararasi Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenleyecekleri Çelik Kapi Fuari ile ilgili bilgiler verdi. Fuarlarin, yapildigi sehirlerin ekonomi ve sanayisi ile sosyal hayatina önemli katkilar verdigini ifade eden Gürsoytrak, Çelik Kapi Fuari’na 26 ülkeden ziyaretçilerin katilacagini kaydetti.

Kisa adi KAPSIAD olan Çelik Kapi Sanayici ve Is Adamlari Dernegi Baskani Köksal Kaya da kurulma çalismalari devam eden dernekleri hakkinda bilgiler verdi. Sektörü gelecege tasimak için böyle bir çalisma baslattiklarini vurgulayan Kaya, çelik kapi sektörüne katki verecek herkesle dernek çatisi altinda çalismak istediklerini dile getirdi. Toplantiya katilan Ticaret Odasi Baskan Yardimcisi Hasan Köksal ise fuarlarin sadece katilan sanayicilere degil tüm sehre katki verdigini söyledi.

Kaya, “Kayseri OSB Baskanimizi Sayin Tahir Nursaçan’a Kayseri’ye yakisir bir fuar kazandirdigi için Kayseri Ticaret Odasi adina tesekkür ediyorum” dedi.

Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Nebi Dogan da konusmasinda fuarlarin ve derneklesmenin önemini dile getirdi. Mustafa Nebi Dogan, karsi karsiya degil omuz omuza olunmasi gerektigini vurguladi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan da konusmasina çelik kapi sektörünün nereden nereye geldigini anlatarak basladi.

Eski Sanayi’de bulunan demirciler ve Hürriyet Mahallesi’nde bulunan, Rahmetli Mustafa Balci’nin isyerinin fotograflarini gösteren Baskan Nursaçan, 40-50 metrekarelik dükkanlardan devasa fabrikalara gelindigini ve birlik beraberlik içinde daha ileri noktalara gidilecegini kaydetti.

Konusmasinda fuarlarin önemini de vurgulayan Baskan Tahir Nursaçan, Kayseri OSB’ye kazandirdiklari fuarla birlikte fuarlarda stant kurma maliyetinin beste bir oranina düstügünü dile getirdi. Baskan Nursaçan, fuarlara katilan firmalarin yapilan fuarin üzerinden yillar geçse dahi siparis aldigini ifade ederek bu konuya iliskin örnekler de verdi. Sözlerine birlik beraberlik vurgusu yaparak son veren Kayseri OSB Baskani Nursaçan, iki kisinin bir araya gelmesi halinde iki kisilik degil çok daha büyük bir güç olustugunu söyledi ve birbirimizi sevmemiz için yüzlerce sebebin bulundugunu kaydetti.

Toplantiya katilan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan da birlik beraberligin sektörün yolunun açilmasina katki saglayacagini belirtti.

Kayseri OSB Uluslararasi Fuar ve Kongre Merkezi’nin ürünlerin tanitilmasi ve satislarinin artmasi için daha fazla kullanilmasi gerektigini ifade eden Beyhan, “Elimizin altinda Kayseri OSB Fuari gibi bir deger var. Bu degeri en güzel sekilde kullanmaliyiz” dedi.

Toplanti karsilikli görüs alisverisiyle devam etti.
Kaynak: İHA