Baskan Büyükkiliç Basariya Ödüllendirdi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Liselere Geçis Sinavi’nda (LGS) 500 tam puan alarak Kayseri 1’incisi olan Ersad Tanrikulu ile görüntülü konusarak, kendisini tebrik etti ve laptop hediye etti.

Baskan Büyükkiliç Basariya Ödüllendirdi
Video konferans yöntemi ile LGS sinavinda 500 tam puan alan yurt genelindeki 36 ilden 97 ögrenciden birisi olan Erciyes Ortaokulu ögrencisi Tanrikulu ile görüserek tebrik eden Baskan Büyükkiliç, “Öncelikle Ersad’i tebrik ediyorum, ailesi olarak sizleri de tebrik ediyorum. Insallah daha iyi noktalarda Ersad’imizi görmeyi ve bu basarisini da sürdürmesini bekliyoruz” dedi.

Bu birinciligin Kayseri’ye yakistigini ifade eden Baskan Büyükkiliç sunlari söyledi:

“Kayseri’mize yakisti, sizlere yakisti. Biz tabi hem tebrik edelim dedik, hem bu sevinci paylasalim, hem de nasil kutlayacagiz, nasil tebrik edecegiz, bir hediye vereli dedik. O hediye de isine yarasin, isine yarayacak bir hediye verelim. Örnegin Ersad’in bir bilgisayari var mi? Simdi mesgul etmesin diye degil ders çalismak için gerekecek. O zaman bir tablet verecek halimiz yok böyle basarili arkadasimiza. Bir bilgisayar verelim laptop bilgisayar seklinde. Gözlerinden öpüyorum, tebrik ediyorum, basarilarinin devamini diliyorum. Emine Hanim’in da gözlerinin içi gülüyor böyle bir evlada sahip oldugu için.”

LGS 1’INCISI, BASARININ SIRRINI AÇIKLADI

Baskan Büyükkiliç’in basariya nasil ulastigini sormasi üzerine Tanrikulu su cevabi verdi:

“Basariya ulasmamin temel sebeplerinden birisi teknolojiden olabildigince uzak durmam dersler hariç. Bir digeri de sürekli kitap okumam. Kitap okumamin bana çok katkisi faydasi oldu. Onun disinda sosyal aktivitelerimi kisitladim ders çalisabilmek için. Hedefime ulasmak için çok çalistim. Odakliydim hedefledigim yere.”

LGS 1’incisi Tanrikulu çalisma sürecinde teknolojiden uzak durdugunu ifade ederken, Baskan Büyükkiliç da teknoloji bagimliligina dikkat çekti. Teknoloji mahkumu olan ve teknolojiye esir olan kisilerde sikintilar yasandigini ifade ettigi konusmasinda Büyükkiliç, basariya imza atan Tanrikulu’nu böyle bir karari sebebiyle tebrik etti ve bundan sonrasi için de tavsiyelerde bulundu.

Tanrikulu, hedefinde ne oldugunu soran Büyükkiliç’a, “Her zamanki gibi elimden gelenin en iyisini yapmaya çalisacagim. Ulasabildigim en yüksek noktaya ulasmaya çalisacagim. Bu yüzden Galatasaray Lisesi’ni tercih etmeyi düsünüyorum. Mesleki seçimime henüz karar vermedim” diye cevap verdi.

“MEMDUH AMCAN, DOKTOR ABIN OLARAK HER ZAMAN YANINDA OLACAGIZ”

Baskan Büyükkiliç, Ersad Tanrikulu’nun her zaman yaninda olacaklarini ifade ederek, su nasihatleri verdi:

“Bilim, teknoloji çok hizli ilerliyor. Ben fanatik olarak doktor olmani isterim, bir baskasi bilgisayar mühendisi olmani ister ama ben latifesine söylüyorum, gelecege yönelik simdiden karar verme. Masallah kisiligi oturmus yapin var, bunu korumayi lütfen sagla. Kayseri’mizden uzaklasinca Istanbul’da kaybolma, seni seviyoruz, ailenizi takdir ediyoruz. Bu güvenimiz sarsmayacak sekilde daha iyi noktalarda görmeye inaniyoruz. Bir sikintin oldugunda, her seyden önce baskandan öte Memduh amcan, doktor abin olarak her zaman yaninda olacagimizi paylasmak istiyorum. Siz bizim gelecegimizsiniz, sizlerin korunmasi, kollanmasi ve degerlerine bagli sekilde bu ülkenin evladi olarak ileriye yönelik egitilmesi lazim.”

“OGLUM SADECE BENDEN KITAP ISTEDI”

Tanrikulu’nun annesi Emine Tanrukulu da mütevazi bir hayatlari oldugunu, çocuklara, velilere, anne, baba ve ögrencilere bu mesaji vermeyi ugrasacagini, oglunun kendisinden sadece kitap istedigini belirterek, “Benden sadece kitap istedi, ogluma sadece kitap aldim, çok konforlu bir hayat oldugu söylenemez ama ben elimden geldiginin fazlasini yaptim. Allah’a sükürler olsun, Allah da yüzümüzü kara çikarmadi” dedi.

Baskan Büyükkiliç, esi doktor Necmiye Büyükkiliç ile birlikte LGS Kayseri 1’incisi Ersad Tanirkulu’nu evinde ziyaret edecegini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA