Bartin'da 152 Bin 995 Doz Asi Yapildi

Yurt genelinde oldugu gibi Bartin’da da Covid-19’a karsi asilama faaliyetleri hiz kesmeden devam ediyor. Bartin’da asilama faaliyetleri büyük bir hizla sürdürülürken 30 Haziran itibariyle asilamada 152 bin doz rakamina ulasildi.

Bartin'da 152 Bin 995 Doz Asi Yapildi
Bartin Il Saglik Müdürlügünce kent genelinde sürdürülen asilama faaliyetlerine yönelik rakamsal veriler paylasildi. Tüm Türkiye’de Covid-19’a karsi asilama faaliyetleri hiz kesmeden sürüyor. Bartin’da da asilama basariyla devam ediyor. 198 bin 979 nüfusa sahip Bartin’da 30 Haziran 2021 saat 14.00 itibariyle 103 bin 270 birinci doz, 49 bin 725 ikinci doz olmak üzere toplam 152 bin 995 doz asi yapildigi bildirildi.

Il Saglik Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Ilimizde COVID-19 ‘la mücadele kapsaminda planlanan asilama çalismalari hizla devam ediyor. Tüm dünyayi etkisi altina alan korona virüs pandemisinde en önemli silahimiz olan asilamada Il Saglik Müdürlügü verilerine göre 30 Haziran 2021 Saat 14:00 itibariyle 103 bin 270 birinci doz, 49 bin 725 ikinci doz olmak üzere toplam 152 bin 995 doz asi yapilmistir. ilimizde ki hasta sayilarinin, hastane ve yogun bakim yatis oranlarinin düsmesinde, bilinçli vatandaslarimizin asiya göstermis olduklari talep ve pandeminin basindan beri özveriyle çalisan saglik ordusu çok önemli rol almaktadir” denildi.

Kurulan mobil istasyonlarla randevusuz asilama yapilabildigine de dikkat çekilen açiklamada, “Ilimizde Covid-19’la mücadele kapsaminda, toplum sagligini korumak, güçlendirmek ve toplumsal bagisiklik seviyesini arttirmak adina, asi çalismalari hizla devam ediyor. Yeni asi uygulama merkezleri de devreye giriyor. Bartin Devlet Hastanesi, Bartin Kadin Dogum Hastanesi Ek Bina, Ulus ve Amasra Ilçe Devlet Hastaneleri, Kurucasile Toplum Sagligi Merkezi ile Aile Sagligi Merkezlerine ilaveten kurulan yeni asi merkezleri ile asilama hizmeti hiz kesmeden devam ediyor. Yerinde asi uygulamasi ile ilimizde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika çalisanlarinin asilamalarindan sonra 28 Haziran Pazartesi günü Hükümet Caddesi’ne, 29 Haziran Sali günü Cumhuriyet Meydani’na kurulan asi standi ile vatandaslarimiz randevusuz olarak asilanabiliyor.” ifadelerine yer verildi.

Ayrica Saglik Bakanliginin son açiklamasi ile 18 yas ve üzeri tüm vatandaslarin asilarini olabilecegi hatirlattirilirken, “Bizler buradayiz ve asisini olamayan herkese ulasmak için elimizden geleni yapmaya haziriz” mesaji ile tüm vatandaslar asi olmaya davet edildi.
Kaynak: İHA