Avrupa'nin En Sosyal Ülkesi Danimarka

2020 yilinda 16-74 yas arasi kisilerin yüzde 57’si sosyal aglara katilirken, 2019 yilina kiyasla bu oranin yüzde 3 arttigi gözlendi. Avrupa’da en yüksek katilim ise yüzde 85 ile Danimarka’da oldu.

Avrupa'nin En Sosyal Ülkesi Danimarka


Medya takip kurumu Ajans Press’in, Avrupa Istatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden elde ettigi bilgilere göre, Avrupa ülkelerinde sosyal ag kullanim oranlari belli oldu. Böylelikle 2020 yilinda 16-74 yas arasi kisilerin yüzde 57’si sosyal aglara katilirken, 2019 yilina kiyasla bu oranin yüzde3 arttigi gözlendi. 2011 yilina bakildiginda ise bu oranin yüzde 36 oldugu kaydedildi. Sosyal ag kullanimi bir kullanici profili olusturma, mesaj gönderme ve diger sosyal ag baglantilarini kullanma seklinde açiklandi. Böylelikle Avrupa ülkeleri arasinda sosyal ag katilim orani en yüksek ülke yüzde 85 ile Danimarka, yüzde 79 ile Belçika oldu. Finlandiya, Macaristan, Isveç, Malta, Hollanda, Letonya ve Slovenya ilk 10 içerisinde yer alan diger ülkeler oldu.

Ajans Press, internet ile alakali medyaya yansiyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in gerçeklestirdigi medya arastirmasina göre 2020 yili basindan itibaren bu konuyla alakali basina 237 bin 883 haber yansidigi tespit edildi. Türk halkinin büyük bir kismi gündemi sosyal aglardan ve internet sitelerinden takip ederken, sadece sosyal ag olarak çikan haber adedi ise 2 bin 527 olarak tespit edildi. Sosyal ag saglayicilarinin ülkemize temsilci atamasi gündemde oldukça uzun süre kaldi, bunun yani sira temsilci atamayan sosyal ag saglayicilarina BTK tarafindan kesilen cezalar ise en çok haber olan basliklar arasinda yer buldu.
Kaynak: İHA