Aras EDAS'tan Egitime Destek

Sosyal sorumluluk projeleri ile adindan söz ettiren Aras EDAS, bu kapsamda güzel bir proje gerçeklestirerek Agri Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne malzeme yardiminda bulundu.

Aras EDAS'tan Egitime Destek
Dogu Anadolu Bölgesi’nde 7 ilde elektrik dagitim hizmeti veren Aras EDAS, egitime verdigi destek ile sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Elektrik Tesisatlari ve Dagitimi Dali müfredatina yüksek gerilim hatlarinda çalisma dersinin eklenmesiyle Agri Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne destek olan Aras EDAS, ögrenciler için okul içinde egitim sahasi olusturdu.

Agri’da Nurettin Dolgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin müfredatina yüksek gerilim hatlarinda çalisma dersi konulmasi üzerine, uygulamali egitim sahasina ihtiyaç duyuldu. Bunun üzerine okulun elektrik hocalarindan Ferdag Düzkaya ve Erhan Inan tarafindan bir proje baslatildi.

Projede öncelikli olarak okul bahçesinin bir bölümü uygulamali egitim sahasi olarak belirlendi. Daha sonra kullanilacak malzemelerin tespiti yapildi. Aras EDAS Agri Il Koordinatörü Halil Ibrahim Gök ile görüsen hocalar, malzeme listesini paylasarak yardim istedi.

Egitime her kosulda destek verdilerini dile getiren Halil Ibrahim Gök, “Hocalarimiz projelerinden bahsetti, çok hosumuza gitti. Her türlü yardimi saglayacagimizi söyledik. Ögrencilerin egitim esnasinda kullanmalari için A tipi direk ile kafes direk, klemens ve kablo malzemelerinin teminini sagladik. Bu projede yer alarak gelecegimizin neferleri olan ögrencilerimizin egitimlerine katki saglamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandi.

Projede yer alan hocalardan Ferdag Düzkaya ise “Ögrencilerimizin güvenli bir sekilde egitim almalari ve egitimin gereklerini yerine getirmelerini saglanmak için bu sahayi hazirladik. Bu sayede çocuklarimiz hem teorik hem de uygulama egitimi almis olacak. Gerekli malzemelerin temini için desteklerini esirgemeyen Aras EDAS’a okulumuz ve ögrencilerimiz adina tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA