3 Bin 500 Rakimda Yüzme Keyfi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki dogaseverler, Cilo Daglari bölgesinde 3 bin 500 rakimda bulunan Kervan Gölü’nde yüzmenin keyfini çikardi.

3 Bin 500 Rakimda Yüzme Keyfi
Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Yüksekova Ekoloji Dagcilik ve Spor Kulübü Dernegi üyeleri, her hafta oldugu gibi Hakkâri il merkezi ve ilçelerini gezerek tanitmaya devam ediyor. Rehber Iskender Kahraman öncülügündeki 20 kisilik grup, Cilo Daglari eteklerinde doga yürüyüsü yaptiktan sonra 3 bin 500 rakimdaki Kervan Gölü’nde yüzerek günün keyfini çikardi.

Kervan Gölü’ne hayran kaldiklarini ifade eden Dagcilik Rehberi Iskender Kahraman, “Bugün de 20 kisilik grupla Cilo Daglarinin bazi noktalarini gezerek doga yürüyüsümüzden sonra bölgenin doga harikasi olan Kervan Gölü’ne geldik. Gördügünüz gibi muazzam bir görüntüsü var. Bugün havalarin asiri sicak olmasiyla biz de Kervan Gölü’ne girerek doyasiya yüzdük. Cilo Daglarinin neresine giderseniz gidin her yeri muazzam güzelliklerle dolu bir bölge. Burasi, herkesin görmesi gereken bir yerdir. Biz de Kervan Gölü’ne girerek günün keyfini çikardik. Biz dogaseverleri bölgemize davet ediyoruz” dedi.

Yüksekova’nin her bölgesini tanitmak için doga yürüyüsleri gerçeklestirdiklerini belirten Yüksekova Ekoloji Dagcilik ve Spor Kulübü Dernegi Baskani Suat Öztekin de, “Sabah saatlerinde basladigimiz doga yürüyüsünün ardindan ögle saatlerinde 3 bin 500 rakimda bulunan göllere çiktik. Göller arasindan muazzam görüntüsüyle hayran birakan Kervan Gölü’ne giderek arkadaslarla doyasiya yüzdük. Yetkililerden buranin özellikle turizme açilmasini istiyoruz. Bulundugumuz yerin Avrupa’da, Isveç ve Norveç gibi ülkelerin essiz güzelliklerine es deger oldugunu belirtmek istiyorum. Onun için buranin derhal turizme açilmasini istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Yüksekova turizm merkezi olmali ve buradan dogaseverlere duyurumuzdur lütfen çöplerinizi dogaya atmayin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA