Yunuseli'nde Modern Alisveris Dönemi

Osmangazi Belediyesi tarafindan Yunuseli Mahallesi’nde insa edilen kapali pazar yerinde ilk semt pazari kuruldu. Üst kati otopark, alt kati ise kapali pazar yeri olan tesis, hem pazarci esnafina hem de mahalle sakinlerine konforlu alisveris imkâni sunuyor.

Yunuseli'nde Modern Alisveris Dönemi
Osmangazi Belediyesi, sokak aralarinda kurulan, yol ve cadde kapatilarak trafigin aksamasina neden olan semt pazarlarini, modern pazar alanlarina tasimaya devam ediyor. Gerek pazarci esnafinin daha iyi sartlarda çalismasi gerekse vatandaslarin hijyenik ve saglikli ortamlarda alisveris yapabilmeleri adina bugüne kadar ilçenin birçok noktasina kapali pazar alanlari insa eden Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi’ne de üstü kapali modern bir pazar alani kazandirdi. Toplam 3 bin metrekare alana sahip Yunuseli Kapali Pazar Alani’nin üst kati 100 araç kapasiteli otopark, alt kati ise 100 tezgâh kapasiteli kapali pazar alani olarak insa edildi.

Pazarin ilk gününde tezgâhlarini açan esnaf, üstünün kapali olmasi sayesinde sicak yaz gününde serin bir ortamda ürünlerini satma imkâni bulurken, vatandaslar da adeta AVM konforunda olan bu tesiste, alisveris yapmanin keyfini çikardi. Pazartesi günleri pazar kurulacak olan Yunuseli Kapali Pazar Alani, diger günlerde otopark olarak bölge halkina hizmet verecek. Böylelikle bölgedeki otopark meselesi de çözülmüs olacak.
Kaynak: İHA