Yaz Spor Okullari Açildi

Gençlik ve Spor Bakanligi yaz spor spor okullari ve engelsiz spor okullari açilisi Yakutiye Kapali Spor Salonu’nda yapildi.

Yaz Spor Okullari Açildi
Açilisa Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil, Aziziye Kaymakami Metin Baskin, Yakutiye Kaymakami Murat Öztürk ve kurum müdürleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan çesitli branslardan olusan kortej salondaki yerini aldi.

Törende açilis konusmasini Gençlik ve Spor Il Müdürü Fuat Taskesenligil yapti. Taskesenligil, “2020-2021 Egitim ve Ögretim yilinin sona ermesinin ardindan çocuklarin yaz okullarini daha verimli geçirebilmesi, sporla tanismalarini saglamak amaciyla Spor Genel Müdürlügü tarafindan baslatilan ’Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Okullari’ açilis töreni için bir araya geldik. Gençlik ve Spor Bakanligimizin 81 ilde es zamanli olarak GSB yaz spor okullari açilis töreni için bir aradayiz. Geçtigimiz yil korona virüs nedeniyle yaz spor okullarini baslatamadik. Ama yine de spor sokagi, spor her yerde, spor balkonda biz sokakta gibi projelerimizle halkimizi ve çocuklarimizi, gençlerimizi sporsuz birakmadik. Çocuklarimizi ve gençlerimizi yeniden spor salonlarimizla, spor sahalarimizla bulusturuyoruz. Bugün Erzurum nüfus yogunlugu bakimindan lisansli sporcu sayisi bakimindan ülkemizin önde gelen illeri arasinda yerini almaktadir. Illerimizde 70 bine yakin lisansli sporcu yer almaktadir. 20 bin dolayinda faal lisansli sporcumuz bulunmaktadir. Spor aktiviteleri çocuklarimizin ruh sagligina da ciddi katki yapacagini düsünüyoruz. Artik bilgisayar çaginda çocuklarimizin en yakin arkadasi maalesef sanal arkadaslari, bunlardan da çocuklarimizi kurtarmak gerekir diye düsünüyoruz. Bu tarz iliskiler çocuklarimizin ruh sagligini bozmaktadir. Çocuklarini spora gönderen tüm ailelere tesekkür ederim” diye konustu.

Açilis töreninde Erzurum bar ekibinin gösterisinin ardindan karate, tekvando, eskrim, badminton, basketbol, jimnastik branslarinda sporcular kisa gösteriler sundu.

Tören sporculara çesitli ödüllerin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA