Türk Firmalari Deger Kazanmaya Devam Ediyor

Uluslararasi marka degerlendirme kurulusu Brand Finance, "Türkiye’nin En Degerli Markalari-Turkey 100" çalismasini tamamladi. Arastirma sonuçlarina göre DESA, Türkiye’nin en degerli 100 markasi arasinda 96’inci sirada yerini aldi.

Türk Firmalari Deger Kazanmaya Devam Ediyor
Dünyanin önde gelen marka degerleme ve strateji danismanligi kuruluslarindan olan Brand Finance’in 2020 yili verilerini esas alinarak gerçeklestirdigi çalismaya göre yayimladigi “Brand Finance Turkey 100 - 2021” raporunda DESA, geçen yil oldugu gibi bu yil da Türkiye’nin en güçlü 100 markasi arasinda yerini aldi. 11 milyon dolarlik marka degeriyle, deri sektöründe faaliyet gösteren tek marka olarak DESA 96’inci siradan listeye girdi.

DESA Deri Genel Müdürü Burak Çelet, arastirma sonuçlari ile ilgili degerlendirmede bulundu:

“Bütün dünyanin etkilendigi Covid-19 salginindan basari ile çikmayi bildik. Ülkelerin kapandigi ve alisveris ortaminin kalktigi bu dönemde, teknolojiye yaptigimiz yatirimlarin ve güçlü finansal yapimizin avantaji ile sektörümüzdeki önderligimizi sürdürmeye devam etmekteyiz. Zorlu ekonomik sartlara ve salginin olusturdugu tüm olumsuzluklara ragmen, DESA karliligindan ödün vermeden verimlilik esasli çalismalarini devam ettirmis ve esas faaliyet kar marjini yüzde 11’den yüzde 14’e tasimayi basarmis, EBITDA marjini ise yüzde 18’den yüzde 22 seviyesine getirmistir” dedi.

Burak Çelet; Kibris, Arnavutluk ve Isveç’te açilan magazalarinin yani sira Desa NineteenSeventyTwo markasi ile global marka olma yolunda emin adimlarla ilerlediklerinin altini çizdi.
Kaynak: İHA