Suriye'ye Asilama Destegi

Dünya Doktorlari Dernegi, Dünya Saglik Örgütü çatisi altinda çalisan Suriye Asilama Grubu ve Al Ameen Insani Yardim Kurulusu ile is birligi içerisinde, Suriye’nin Afrin ve Cinderes bölgelerinde baslatilan asilama programina katki sagliyor.

Suriye'ye Asilama Destegi
10 yili askin süredir savas nedeniyle saglik hizmetlerinin büyük ölçüde çöktügü ve bu nedenle pandemiye karsi en savunmasiz yerlerden biri olan Suriye’deki asilamalar Dünya Doktorlari Dernegi (DDD) destegi ile basladi.

Bölgede diger yardim kuruluslari da asilama faaliyetleri yapiyor. Dernek, bir yandan bölge insaninin saglik sorunlarina çözüm üretirken, diger yandan hem pandemiyle mücadelede hem de Covid-19 vakalarinin tespiti konularinda görevler üstleniyordu. DDD, Dünya Saglik Örgütü çatisi altinda çalisan Suriye Asilama Grubu ve Al Ameen Insani Yardim Kurulusu ile is birligi içinde asilama çalismalarina Afrin Merkez ve Cinderes’teki birinci basamak saglik hizmetleri kliniklerini açarak katkida bulunmaya basladi.

Asilama buradaki saglik merkezlerinde gerçeklesiyor. Ilk etapta kronik hastaligi bulunan insanlar asilanirken gelecek asi destekleriyle asilama gruplarinin da genislemesi bekleniyor.

Pandemiye karsi en savunmasiz insanlar

Dünya Doktorlari Dernegi Baskani Hakan Bilgin, toplumlarin en savunmasiz kesimlerinden olan savas magduru bu insanlarin, pandemiye karsi çok korunmasiz durumda olduklarini söyledi.

Bu insanlarin Covid-19 teshis ve tedavi hizmetlerine ve asilarina erisimlerinin kolaylastirilmasi gerektigini belirten Bilgin, ‘‘Olanaklari çok kisitli olan bu insanlar, pandeminin yayilmasinda en büyük risk gruplarinin basinda geliyordu. Bölgede devam eden yardim ve asilama çalismalari kapsaminda insanlarin Covid-19 pandemisinden daha az etkilenmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA