Sanliurfa'da Çiftçilere Ari Yetistiriciligi Egitimi

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Tarimsal Kalkinma Kapasitesinin Gelistirilmesi Projesi kapsaminda, 11 Nisan Kültür ve Sanat Merkezinde çiftçilere yönelik “Ari yetistiriciligi” egitimi verildi.

Sanliurfa'da Çiftçilere Ari Yetistiriciligi Egitimi
Sanliurfa’da aricilik faaliyetlerinin daha bilinçli sekilde yürütülmesini saglamak, tarimda bilinçsiz zirai ilaç kullanimini önlemek ve tozlayici olarak ari kullanimini yayginlastirmak amaciyla düzenlenen egitimlerde ari irklari, aricilik takvimi, ari ürünleri, kaliteli bal üretimi ve ariciligin Türkiye’deki yeri ile ilgili bilgiler paylasildi.

Çiftçilere yönelik ari yetistiriciligi egitimi, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi Kirsal Kalkinma ve Tarimsal Hizmetler Sube Müdürlügünün koordinesinde gerçeklesirken Akademik Birlik Dernegi Baskani Doktor Ögretim Üyesi Muhammed Yasar Dörtbudak egitime katilan çiftçilere Ariciligin Dünya ve Türkiye’deki önemi, Sanliurfada ariciligin durumu, Ari irklari, Aricilik Takvimi, bilinçsiz zirai ilaçlama, ari ürünleri, kaliteli bal üretiminin nasil yapilacagi konularinda bilgi ve birikimlerini aktardi.

Egitime ilgili daire baskanliklari sube müdürlerinin yani sira Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nihat Denek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Doçent Dr. Ali Riza Öztürkmen, Sanliurfa Ari Yetistiricileri Birligi Baskan Yardimcisi Kenan Kaya, GAP Arastirma Müdürü Zeyni Aktas katilim sagladi. Egitime katilan çiftçiler son derece faydali bulduklarini belirterek bilgilendiklerini, aricilikla ugrastiklarini ancak bu egitimden sonra bakis açilarinin degistigini söyleyerek emegi geçen herkese tesekkür etti.

Yaklasik 2 saat süren egitimlerin sonunda çiftçilere katilim belgesi verildi.

Kaynak: İHA