'Sakin Kent' Mavi Gerdanligini Takti

Uluslararasi Çevre Egitim Vakfi tarafindan her yil sahil, marina ve teknelerde bir yil boyunca asilan ‘Mavi Bayrak’ sahillerde dalgalanmaya basladi. Türkiye’de Antalya’dan sonra en fazla Mavi Bayrak bulunan Mugla’da ‘Sakin Kent’ unvanli Ula’nin Akyaka sahili de bu yil mavi bayrak almaya hak kazandi.

'Sakin Kent' Mavi Gerdanligini Takti
Günübirlik tatilcilerin gözde merkezi Akyaka, bu yil 14’üncü kez sahiline mavi bayrak asti. Denizi, havasi, dogasi ile yerli ve yabanci turistlerin çekim merkezi haline gelen Ula’nin Akyaka Mahallesi’ndeki sahilde sezon öncesi yeniden düzenleme çalismasi yapilmisti.

Ula Belediyesi tarafindan Akyaka sahilinde kis aylarinda yagis nedeniyle sahil kumlarinin denize akmasi nedeniyle deniz ile sahilin birlestigi noktalarda agaç kaziklar çakilmis, sahilde bulunan ve dalgalar nedeniyle yikilma tehlikesi yasayan palmiye agaçlari dalgalardan etkilenmemesi için saglamlastirilmisti.

Bu yil 14’üncü defa Akyaka sahiline Mavi Bayrak asmaya hak kazandiklarini belirten Ula Belediye Baskani Özay Türkler, “14 yildir kesintisiz olarak almis oldugumuz mavi bayragi bu yil almanin hakli gururunu yasiyoruz. Mavi bayrakta 3’üncü ülke durumundayiz. Toplamda 519 mavi bayrak var ülkemizde. 106 tanesi de Mugla’mizda. Bunlardan birisi de Ula’mizda bulunmakta. Bunun hakli gururunu yasiyoruz. Insanlar mavi bayrak algisi olustugunda denizlerin daha temiz ve güvenli oldugu kanisi ile buralari tercih etmekte. Pandemi döneminde özellikle mavi bayrak algisi ön plana çikmis durumda. Biz göreve geldigimiz günde beri mavi bayrak almak ve devam ettirilmesi ile ilgili plajlarimizda çalismalar yaptik. Bunun sonucunda da bunun meyvesi olan mavi bayragimizi aldik. Emegi geçenlere tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA