Ölümden Dönen Çocugun Babasi Konustu

Bursa’da macera sporlari faaliyeti gösteren bir isletmede güvenlik tedbiri alinmadan tubing alanina alinan ve burada botun devrilmesi sonucu sürüklenerek yaralanan 5 yasindaki çocugun babasi ve isletmenin genel müdürü konustu.

Ölümden Dönen Çocugun Babasi Konustu
Olay, merkez Nilüfer’in Gümüstepe Mahallesi’nde macera sporlari faaliyeti yürüten bir isletmede meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre geçtigimiz cumartesi günü Mustafa Demir, 5 yasindaki oglu Hüseyin Demir ve esiyle birlikte vakit geçirmek için macera sporlari faaliyeti gösteren isletmeye geldi. 5 yasindaki Hüseyin Demir, burada görevlilerin yardimiyla tubing alanina alindi. Iddiaya göre, Hüseyin Demir’e görevliler tarafindan emniyet kemeri, kask ve vücut koruma yelegi takilmadan kaymasi saglandi. Bu sirada bot üzerinde dengesini kaybeden Hüseyin Demir, devrilen bottan düserek sürüklenip yaralandi. Göz yaslarina bogulan Hüseyin Demir’in yardimina ise ailesi kostu. Demir’in tubing botundan devrilme âni ailesi tarafindan cep telefonu kamerasiyla görüntülendi.

"Saglikçi diye çagirdik kasiyer çikti"

Hüseyin Demir’in kolundan, basindan ve bacagindan yaralandigini gören ailesi, yetkilerden revirdeki doktorun gelmesini istedi. Iddiaya göre, isletme yetkilileri, kasada görevli kadini "saglikçi" diye Hüseyin Demir’in yanina yollayarak, ecza dolabindaki malzemeler ile pansuman yapmasini istedi. Baba Mustafa Demir, “Gelen personele saglikçi kimligini sordum. Ancak bana kimligini ibraz edemedi. Isletmede personel olarak çalistigini söyledi.

Çocugumuza yanlis müdahale edilmesinden korktugumuz için hemen ambulansi aradik. Yaklasik yarim saat kadar ambulans bekledik ve çocugumu hastaneye kaldirdik. Böyle bir isletmede saglik personelinin olmamasi, güvenlik tedbiri alinmamasi hakkinda Bursa Cumhuriyet Savciligi’na sikâyette bulundum” dedi.

"Biz Türkiye’de örnek gösterilen bir isletmeyiz"

Macera parkinin düzenli periyotlarda denetlendigini ve üst seviyede güvenlik tedbiri alindigini aktaran isletmenin genel müdürü Fikret Bilir, “Cumartesi günü üzücü bir olay yasadik. Tubing oyununda sambreller üzerinde sun’i kayak pistinde kayan çocugumuzun kurallara uymadigindan dolayi düstügünü düsünüyoruz. Iki yildir 2 bin kisi bu oyuna binmistir. Maalesef tek kaza bu. Bizim tespitlerimize göre çocugun panikleyip korktugundan dolayi kendisini atmasindan kaynaklandigini düsünüyoruz. Güvenlik kameralarini izledigimizde çocuk çikip düsüyor. Tubing devrilmiyor. 2 ay önce tüm denetimlerimizi uzman kisiler tarafindan yaptirdik. Olay esnasinda yasanan ilk yardim müdahalesinde bir yanlis anlasilma var. Bizim acil müdahale odamiz var. Burada bulunan ekipmanlari personelimiz getirmis. Aile bunu görünce tepki göstermis. Ancak o malzemeleri getiren arkadasimiz sadece çalisanimiz. Yüksek okul mezunu hemsire arkadasimiz var. Olaydan kisa süre sonra saglikçi arkadasimizdan yardim istedik ve aile yardimi kabul etmedi. Gelen ambulans çocugumuzu hastaneye kaldirdi. Bizler aileye iletisim bilgilerimizi verip elimizden geleni yapma hususunda telkinde bulunduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA