Milletvekili Arvas'tan 'Galericiler Sitesi' Müjdesi

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Ercis ilçesinin problemlerini birer birer el birligiyle çözdüklerini belirterek, “Yaklasik 50 milyon liraya mal olacak galericiler sitesi projesi kapsaminda yapilacak 146 is yeri halkimiza hayirli olsun” dedi.

Milletvekili Arvas'tan 'Galericiler Sitesi' Müjdesi
Açiklamalarda bulunan Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekiliyle birlikte bugüne kadar yogunlastiklari konularin basinda kentsel dönüsümün hep öncelikleri arasinda yer aldigini söyledi.

Kentsel dönüsümün yeniden gelistirme, canlandirma ve yenilenmeyi ifade ettigini dile getiren Arvas, “Degisen kosullari göz önünde bulundurarak vatandaslarimizin beklentilerini karsilayacak sekilde zamanin ruhuna uygun bir kent imar ederek gelecek nesillere daha yasanilabilir bir sehir miras birakmak istiyoruz. Bu nedenle bütün kurumlarimiz ile birlikte sehirlesmenin beraberinde getirdigi sorunlarin çözümüne yönelik yenileme ve gelistirme projelerimizi hayata geçiriyoruz. Stratejik konumu, nüfus yogunlugu ve potansiyeli ile Van’in önemli merkezlerinden biri olan Ercis, depremden sonra toparlanamamis, sanayi, saglik, egitim, ulasim ve çevresel sorunlar birikerek kronik bir hal almisti. Hükümet politikamiz çerçevesinde sürdürülen kentsel dönüsüm kapsaminda Ercis’te eksikligi hissedilen veya rahatsizlik duyulan konularda bir yol haritasi belirleyerek bunlarla ilgili projeler hazirlandi ve yatirimlar planlandi. Hazirlanan program çerçevesinde Ercis ilçemizin problemlerini birer birer elbirligi ve isbirligi ile çözüyoruz” dedi.

AK Parti döneminde yapilan yatirimlarla birlikte Ercis ilçesinin dinamik yapisi ve nitelikli yatirimlariyla etki sahasi genisleyen bir çekim merkezi haline geldigini söyleyen Arvas, “Bu dönemde KOSGEB temsilciliginin açilmasi, Ercis Devlet Hastanesinin hizmete açilmasi, Ercis Agiz Dis Sagligi Merkezinin yapilacak olmasi, 1. Etap Kentsel Dönüsüm projesinin tamamlanmasi, 2. etap projesine baslanacak olmasi, organize sanayi bölgesi yol ve elektrik altyapisinin tamamlanmasi, Ercis Içme Suyu Aritma Tesislerinin hizmete alinmasi, kent ormani ve meyve bahçesinin yapilmasi, millet bahçesinin yapiliyor olmasi, tarihi Ercis üzümünün yayginlastirilmasi, tarimin ön planda oldugu ilçede on yillarca ihmal edilen drenaj ve sulama servis yollarinin temizlenmesi, egitim, ulastirma gibi daha birçok alt ve üstyapi hizmetleri ile Ercis ilçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel seyri degismistir” ifadelerini kullandi.

Ercis kent merkezinde faaliyet gösteren 2. el oto alim satimi yapan esnafa yönelik modern bir galericiler sitesi yaptiklarini dile getiren Arvas, “Galericiler adina bu isin en basindan itibaren takipçisi olan Kooperatif Baskani Ramazan Keles kardesimin azmi ve gayreti takdire sayandir. Haydarbey Mahallesi’nde bulunan imar uygulamasi kapsaminda meradan hazine adina tescil edilen yaklasik 120 dönümlük arazi ile ilgili çalismalar tamamlanarak, söz konusu arazide imar ve ifraz çalismalari tamamlandi. Geriye kalan 16 bin 500 metrekare ticari alanin satisi S.S. Galerium Ercis Oto Galericiler Sitesi Toplu Isyeri Yapi Kooperatifi adina yapildi. Dün Van Valiliginde ilgililer tarafindan protokol imzalandi. Yaklasik 50 milyon liraya mal olacak proje kapsaminda 146 is yerinin yapilmasi planlanmistir. Proje ile hedeflenen sektörel kümelenme ile hem tüketici hem satici açisindan büyük avantajlar saglanacaktir. Ercis’imize ve esnafimiza fayda saglayacak bu proje ile galericiler daha düzenli ve daha iyi standartlarda ticaret yapma imkâni bulacaktir. Projenin memleketimize ve galericiler esnafina hayirli olmasini diliyorum. Yatirimin ilçemize kazandirilmasinda desteklerini esirgemeyen basta Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum, Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdürümüz Vedat Gürgen ve emegi olan herkese sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA