MDOB'dan 'Gala Bale' Ile Yildizlar Bulusmasi

MERSIN – İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye’deki 6 operanin bale solistleri ile ‘Gala Bale’yi sahneleyecek.

MDOB’dan yapilan açiklamaya göre, uzun süre akillardan çikmayacak yildizlar bulusmasina sayili günler kaldi. İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediyesinin katkilariyla opera sahnelerinde gösterdikleri basarili performanslar ile sanat kariyerlerini kanitlamis 6 operanin bale solistlerinin birlikte sahneleyecegi ‘Gala Bale’, 3 Temmuz 2021 Cumartesi aksami saat 20.30‘da Yenisehir Atatürk Kültür Merkezinde izleyenlere unutulmayacak bir gece yasatacak.

Daha önce sanatseverler ile bulusmus ve büyük begeni kazanmis bale eserleri “Kugu Gölü”, “Don Kisot”, “Talisman”, “Hamlet”, “La Bayadere”, “Tango’s”, “Amor Stella’s” ve “Bahçesaray”in en özel bölümlerinden olusan programda; Ankara DOB, Istanbul DOB, Izmir DOB, İçel DOB, Antalya DOB, Samsun DOB bale solistleri ile birlikte İçel DOB Orkestra sanatçilarinin performansi izleyicilerin begenisine sunulacak.

Mehmet Balkan’nin sahneye koydugu eserin yönetmen yardimciligini MDOB Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Serbülent biçer, orkestra sefligini Hakan Kalkan üstleniyor. Eserde Ankara DOB’dan Kadir Okurer, Sultan Mentese, Deniz Alp; Istanbul DOB’dan Erhan Güzel, Ami Naito; Izmir DOB’dan Asli Çilek; İçel DOB’dan Özlem Senormanlilar, Ozan Demirbas, Burak Serkan Cebeci, Tugay Ak, Tutku Barin Tümen, Yukiko Ito, Yuji Shimizu; Antalya DOB’dan Milina Fidan; Samsun DOB’dan Nazmiye Khozahsvili, Yunus Emre Örgüt‘ün sahne alacak. Eser, Saglik Bakanliginin belirledigi hijyen ve sosyal mesafe kurallarina uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA