Manisa'da Yavru Köpege Iskence

Manisa’nin Salihli ilçesinde yavru köpege eziyet ettigi ileri sürülen kisiye, Hayvanlari Koruma Kanununa istinaden bin 33 lira idari para cezasi kesildi. Eziyet sonrasi cani fena halde yanan yavru köpegin aglamalari ise yürek burktu.

Manisa'da Yavru Köpege Iskence
Olay, Manisa’nin Salihli ilçesine bagli Yörük Mahallesi 335 Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir sahsin sahipsiz yavru sokak köpegini eziyet ettigini gören çevredeki vatandaslar durumu polis ekiplerine haber verdi. Ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, yavru köpegin sopa ile dövüldügünü tespit etti. Yavru köpek Salihli Belediyesi barinak görevlileri tarafindan Sokak Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine götürülüp, tedavi altina alindi. Yavru köpege eziyet ettigi belirlenen 70 yasindaki Murat Ç. ise olayda kullanildigi iddia edilen sopa ile birlikte polis merkezine götürüldü. Gözaltina alinan süpheliye Hayvanlari Koruma Kanununa istinaden bin 33 lira idari para cezasi kesildi.

Olayi ögrenen Baskan Kayda saldirgani kinadi

Sopayla yavru köpege iskence etmesi olayi ile ilgili olarak Belediye Baskani Zeki Kayda, “Can dostlarimiza yapilan her türlü kötü muamele, hiç bir sart altinda kabul edilemez. Yürek yakan üzücü olayda bir kisinin eziyet ederek darp ettigi yavru köpek, çevredekilerin ihbari üzerine Belediyemiz Sokak Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde Veteriner Hekim Ertugrul Yildirim tarafindan hemen tedaviye alinip acil müdahale edilmistir. Barinagimizda tedavisi yapilan yavru köpegimiz, hayvan severlerin özel bir klinikte bakimina devam edilmesi talebi üzerine kendilerine teslim edilmistir. Bu insanlik disi olayi siddetle kiniyorum. Can tasiyan tüm canlara, herkes saygi göstermek zorundadir. Bizim için her can degerlidir” dedi.

Kaynak: İHA