Kütahyali Üreticilere Damizlik Koç

Kütahya Il Özel Idaresi ile Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yürütülen "Hayvanciligi Gelistirme Projesi" kapsaminda, Tavsanli ve Domaniçli yetistiricilere 120 adet damizlik koç dagitildi.

Kütahyali Üreticilere Damizlik Koç
Tavsanli Hayvan Pazari’nda gerçeklestirilen törene Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Milletvekili Ishak Gazel, Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, Il Tarim Müdürü Orhan Özçalik, Il Meclis üyeleri, Tavsanli Kaymakami Erdogan Kanyilmaz, Ilçe Tarim Müdürü Özkan Parlak , Ziraat Odasi Baskani Ismail Akpinar ve çiftçiler katildi.

Kütahya Tarim ve Orman Il Müdürü Müdürü Orhan Özçalik, "Geçen hafta Il Meclis Baskanimizin belirttigi gibi üyelerimiz arasinda 2021 yili bütçesini sundugumu zaman en çok destek alan 2. Kurum arasinda yer aldik. Kendilerine çok tesekkür ediyorum. Bize ayrilan bütçenin en faydali sekilde degerlendirebilmek adina bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Ilimizin en önemli degerlerinden bir tanesi küçükbas hayvan yetistiriciligi. Bunu bir adim ileri götürmek adina bu projeyi uygulamaya koyduk." dedi.

Kütahya Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz , "Biz her yil bütçeyi yaparken Il müdürlüklerine belirli bir pay ayiriyoruz. Il Genel meclisi üyelerimizle yaptigimiz görüsmede 2 konuya agirlik verelim diye karar aldik. Büyük oranla altyapimizi tamamladik. Bunlardan birisi tarim digeri turizm. 6,5 milyon gibi bir tutari tarima ayirdik. Koordineli çalisiyoruz. Ben hayvancilik potansiyeli ciddi anlamda büyük olan ilçemizde bundan sonrada katkilarimizin devam edecegini düsünüyorum" seklinde konustu.

Kütahya AK Parti Milletvekili Ishak Gazel, üreticiye devlet desteklerinin artarak devam edecegini ifade etti.

Kütahya Valisi Ali Çelik, "Cumhurbaskanimizin talimati ile kalkinmanin en temel ögesi olan tarimsal kalkinmanin bir ayagi hayvancilik. Ilimizde 118 bin civarinda büyükbas, 690 bin civarinda küçükbas hayvan mevcut. Bunlarin islah edilmesine iliskin çalismalar var. Ilimizdeki tarimsal kalkinma ile alakali sunu söyleyeyim. 2020 yilinda hayvancilik destek kapsaminda 70 milyon TL bakanligimizin bize aktarmis oldugu bütçe var. Buna ilave olarak hayvanciligin desteklenmesi hususunda özelikle Il Genel Meclisimiz ve milletvekillerimiz büyük destekte bulundular" diye konustu.

Gerçeklesen projede 80 yetistiriciye küçük bas hayvan dagitimi kura ile yapildi.

Çiftçiler kendilerine verilen desteklerden dolayi tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA